Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
cinnamon rolls

Cinnamon rolls

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Kaneel is liefde en liefde is kaneel. Haal je cinnamon rolls bij je favoriete koffiezaak of maak ze zelf met dit recept. Pas wel op: de kans is groot dat je ze hierna elke dag als ontbijt wilt...

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten voor 16 stuks

Voor de topping

Kaneel is liefde en liefde is kaneel. Haal je cinnamon rolls bij je favoriete koffiezaak of maak ze zelf met dit recept. Pas wel op: de kans is groot dat je ze hierna elke dag als ontbijt wilt...

Bereiding

  1. Verwarm de melk maar laat hem niet koken. Voeg de boter, 130 g suiker en een snuf zout toe. Roer goed door en laat kort afkoelen.

  2. Voeg de gist toe en roer tot hij is opgelost. Voeg eerst de eieren toe en daarna de bloem. Kneed het geheel tot een soepel deeg.

  3. Leg het deeg in een ingevette kom en dek af met vershoudfolie. Laat het deeg op een warme plek rijzen tot het in omvang is verdubbeld. Verdeel het deeg in 2 stukken en vorm er 2 rechthoekige platte stukken van.

  4. Meng de overgebleven suiker met de kaneel en de zure room. Bestrijk het deeg met dit mengsel en rol het deeg op tot 2 lange rollen. Druk de einden goed samen.

  5. Snijd de rollen in dikke plakken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de broodjes nog 30 minuten rijzen.

  6. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Bak de broodjes ca. 25 minuten in de oven tot ze goudbruin en gerezen zijn.

  7. Neem uit de oven en laat afkoelen. Roer voor de topping de poedersuiker en het citroensap tot een glad glazuur en bestrijk er de broodjes mee voordat ze helemaal zijn afgekoeld.

Per portie: 313 kcal | 49 g koolhydraten | 7 g eiwit | 9 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto's: Gus Filgate Styling: Penny Markham Foodstyling: Annie Nichols

Bewaren?
Je kunt deze cinnamon rolls heel goed bewaren. Laat ze daarvoor goed afkoelen en verpak ze luchtdicht. Hierna blijven ze wel een paar dagen goed. Al zijn ze vers natuurlijk wel het allerlekkerste...

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (8 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!