Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
cinnamon rolls

Cinnamon rolls

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten voor 16 stuks

Voor de topping

Bereiding

  1. 1. Verwarm de melk maar laat hem niet koken. Voeg de boter, 130 g suiker en een snuf zout toe. Roer goed door en laat kort afkoelen. Voeg de gist toe en roer tot hij is opgelost. Voeg eerst de eieren toe en daarna de bloem. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Leg het deeg in een ingevette kom en dek af met vershoudfolie. Laat het deeg op een warme plek rijzen tot het in omvang is verdubbeld. Verdeel het deeg in 2 stukken en vorm er 2 rechthoekige platte stukken van.

  2. 2. Meng de overgebleven suiker met de kaneel en de zure room. Bestrijk het deeg met dit mengsel en rol het deeg op tot 2 lange rollen. Druk de einden goed samen. Snijd de rollen in dikke plakken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de broodjes nog 30 minuten rijzen.

  3. 3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Bak de broodjes ca. 25 minuten in de oven tot ze goudbruin en gerezen zijn. Neem uit de oven en laat afkoelen. Roer voor de topping de poedersuiker en het citroensap tot een glad glazuur en bestrijk er de broodjes mee voordat ze helemaal zijn afgekoeld.

Per portie: 313 kcal | 49 g koolhydraten | 7 g eiwit | 9 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto's: Gus Filgate Styling: Penny Markham Foodstyling: Annie Nichols

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)