
Tijdens de paaslunch kun je eindeloos lekkere gerechten op tafel zetten. Je tafelt gewoon net zo lang door als je wil! Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Wij delen een paar paaslunch ideeën, zodat jij voor al je gasten wat lekkers in petto hebt!
Lees verder na de advertentie
Paaslunch
Vergeet de klassieke paasbrunch of het paasontbijt, een paaslunch combineert the best of both worlds! Je hoeft er niet vroeg je bed voor uit en hebt wat meer tijd om deze lekkere paaslunch recepten voor te bereiden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kommetje soep of wat lekkers uit de oven? Bekijk alle recepten hieronder en laat je inspireren!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Paaslunch ideeën
Is het aan jou dit jaar om de paaslunch te organiseren? Geen zorgen! Met deze tips zorg jij voor een uitgebreide en heerlijke lunch voor jouw gasten.
- Voeg een leuk thema toe: kies bijvoorbeeld voor leuke pastelkleuren of serveer twee rondes in hartig en zoet;
- Maak een planning en boodschappenlijst: een goede voorbereiding is het halve werk. Inventariseer het aantal gasten en hun dieetwensen, kies je recepten en maak hiervoor je boodschappenlijst, eventueel je thema en wat je daarvoor nog kunt halen. Zo ga je zonder stress op pad en weet je zeker dat je alles in huis hebt;
- Creëer een feestelijke tafel: gebruik een lichte tafelloper, servetten in pasteltinten en een paar bloemen in kleine vaasje. Wil je een persoonlijke touch toevoegen? Leg dan ook kleine paaseitjes neer met elk een naam erop geschreven;
- Gebruik mooi servies en glazen: dit zorgt al meteen voor een mooi gedekte tafel;
- Mix je gerechten: serveer hartige koude en warme gerechten met elkaar en sluit af met zoete lekkernijen. Zo weet je zeker dat er voor ieder wat wils is en heb je gegarandeerd genoeg!
- Shared dining: liever alles in een keer op tafel? Serveer alles in grote schalen of op borden, zodat iedereen van elk gerecht een beetje kan opscheppen;
- Maak lekkere drankjes: maak bijvoorbeeld een lekkere mocktail of frisse homemade limonade;
Paaslunch recepten:

Ricottataart met groene asperges
Asperges spelen vaak een hoofdrol tijdens Pasen. Maak er een keer wat anders mee en probeer deze heerlijke plaattaart!

De ultieme gevulde eitjes
Een gevuld eitje maken we al sinds jaar en dag en zal dan ook nooit gaan vervelen, zeker niet met de paaslunch!

Frisse gazpacho van komkommer en avocado
Vind je soep veels te warm in april? Met de koude variant – gazpacho- heb je toch een lekkere en lichte starter.

Aspergesalade met gekaramelliseerde geitenkaas en sjalottendressing
Niet voor niets was dit ooit hét coverrecept van Foodies Proef de lente, want deze aspergesalade met gekaramelliseerde geitenkaas is om je vingers bij af te likken. Je kunt witte asperges, groene asperges of beide gebruiken.

Turkse eieren (Çilbir)
Zeg je paasbrunch, dan zeg je ei. In plaats van het traditionele gekookte ei naast je bord, kiezen we dit jaar voor de Turkse versie met yoghurt.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Beenham uit de oven met honing en koriander
Gemakkelijk voor te bereiden en zowel koud als warm erg lekker. Serveer het vlees op brood of als een lekker bijgerecht.

Bruschetta met asperges en pecorino
Op zoek naar een lekkere variant op de klassieke tomatenbruschetta? Probeer dit heerlijke recept met asperges en kaas en je tovert een makkelijk, maar luxe hapje op tafel!

Spelt-appelsalade met crispy noten en zaden
Een heerlijke salade die net even wat meer pit heeft dan je gewend bent. Maak hem zo vullend als je zelf wilt en serveer als bij-, lunch- of hoofdgerecht.

Quiche met groene asperges
Een klassieker op de paastafel. Groene asperges zijn lekker voorjaarsachtig. Garneer hem met eetbare bloemen om er een eyecatcher van te maken.

Rockyroads met paaseitjes
De weg naar Pasen is geplaveid met…crunchy paaseitjes! Maak deze rocky roads en probeer er maar eens af te blijven tot het paasfeest aanbreekt.

Gevuld paasbrood met ei en zalm
Pasen met het brood van Edwin Klaassen, zo zien we het bij foodies graag. Zeker als er zo’n onweerstaanbaar lekkere vulling in zit.

Citroenpavlova met bramen
Deze frisse pavlova is onwijs lekker om te serveren als tussendoortje of licht dessert. Je kunt natuurlijk elk fruit als topping gebruiken die je wilt!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Ricottataart met groene asperges
Lekker warm of op kamertemperatuur. Leg kort voor het serveren de groenten op de taart, dan blijft de bodem krokant.
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht 180°C). Blancheer de doperwten en de groene asperges ca. 2 minuten in kokend water met wat zout. Schep de groenten uit de pan en leg ze in een kom met ijskoud water. Schep de groenten uit het water en laat uitlekken op keukenpapier.
Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek (18×32 cm). Bestrijk de randen van het bladerdeeg met ¾ van het ei. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 minuten in de oven.
Meng intussen de ricotta met de rest van het ei, de parmezaan en de tijm. Breng op smaak met zout en peper. Haal de bakplaat uit de oven en verdeel het ricottamengsel over het midden van het bladerdeeg. Bak de taart nog ca. 15 minuten in de oven. Neem de taart uit de oven en laat ca. 10 minuten afkoelen.
Meng intussen voor de dressing de honing, het citroensap en de olijfolie. Meng de dressing door de geblancheerde groenten. Verdeel de groenten over de taart. Garneer met de erwtenscheuten en de verse munt.
© olive Magazine/Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Peter Cassidy Styling: Polly Webb-Wilson Foodstyling: Jennifer Joyce
Onze tips

5x recepten met asperges voor de paasbrunch

Wat is een paasstol en wat kun je ermee?

7x recept met lemon curd

De beste recepten om te bakken voor de paasbrunch

Paashapjes: met deze recepten organiseer jij de borrel

Lekker met lemoncurd: 5x zoete recepten

Paasontbijt recepten: dit wil je maken

Paaseitjes over? Dit maak je ermee!
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.