Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
gehate voedingsmiddelen

Paaslunch ideeën: zo zet jij de tafel vol lekkers

Tijdens de paaslunch kun je eindeloos lekkere gerechten op tafel zetten. Je tafelt gewoon net zo lang door als je wil! Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Wij delen een paar paaslunch ideeën, zodat jij voor al je gasten wat lekkers in petto hebt!

Lees verder na de advertentie

Paaslunch

Vergeet de klassieke paasbrunch of het paasontbijt, een paaslunch combineert the best of both worlds! Je hoeft er niet vroeg je bed voor uit en hebt wat meer tijd om deze lekkere paaslunch recepten voor te bereiden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kommetje soep of wat lekkers uit de oven? Bekijk alle recepten hieronder en laat je inspireren!

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Paaslunch ideeën

Is het aan jou dit jaar om de paaslunch te organiseren? Geen zorgen! Met deze tips zorg jij voor een uitgebreide en heerlijke lunch voor jouw gasten.

  1. Voeg een leuk thema toe: kies bijvoorbeeld voor leuke pastelkleuren of serveer twee rondes in hartig en zoet;
  2. Maak een planning en boodschappenlijst: een goede voorbereiding is het halve werk. Inventariseer het aantal gasten en hun dieetwensen, kies je recepten en maak hiervoor je boodschappenlijst, eventueel je thema en wat je daarvoor nog kunt halen. Zo ga je zonder stress op pad en weet je zeker dat je alles in huis hebt;
  3. Creëer een feestelijke tafel: gebruik een lichte tafelloper, servetten in pasteltinten en een paar bloemen in kleine vaasje. Wil je een persoonlijke touch toevoegen? Leg dan ook kleine paaseitjes neer met elk een naam erop geschreven;
  4. Gebruik mooi servies en glazen: dit zorgt al meteen voor een mooi gedekte tafel;
  5. Mix je gerechten: serveer hartige koude en warme gerechten met elkaar en sluit af met zoete lekkernijen. Zo weet je zeker dat er voor ieder wat wils is en heb je gegarandeerd genoeg!
  6. Shared dining: liever alles in een keer op tafel? Serveer alles in grote schalen of op borden, zodat iedereen van elk gerecht een beetje kan opscheppen;
  7. Maak lekkere drankjes: maak bijvoorbeeld een lekkere mocktail of frisse homemade limonade;

Paaslunch recepten:

Ricottataart met groene asperges

Ricottataart met groene asperges

Asperges spelen vaak een hoofdrol tijdens Pasen. Maak er een keer wat anders mee en probeer deze heerlijke plaattaart!

Naar het recept
gevulde eieren

De ultieme gevulde eitjes

Een gevuld eitje maken we al sinds jaar en dag en zal dan ook nooit gaan vervelen, zeker niet met de paaslunch!

Naar het recept
Frisse gazpacho van komkommer en avocado

Frisse gazpacho van komkommer en avocado

Vind je soep veels te warm in april? Met de koude variant – gazpacho- heb je toch een lekkere en lichte starter.

Naar het recept
gehate voedingsmiddelen

Aspergesalade met gekaramelliseerde geitenkaas en sjalottendressing

Niet voor niets was dit ooit hét coverrecept van Foodies Proef de lente, want deze aspergesalade met gekaramelliseerde geitenkaas is om je vingers bij af te likken. Je kunt witte asperges, groene asperges of beide gebruiken.

Naar het recept
Turkse eieren

Turkse eieren (Çilbir)

Zeg je paasbrunch, dan zeg je ei. In plaats van het traditionele gekookte ei naast je bord, kiezen we dit jaar voor de Turkse versie met yoghurt.

Naar het recept

Tip!

Cover voor

Beenham uit de oven met honing en koriander

Gemakkelijk voor te bereiden en zowel koud als warm erg lekker. Serveer het vlees op brood of als een lekker bijgerecht.

Naar het recept
Bruschetta met asperges en pecorino

Bruschetta met asperges en pecorino

Op zoek naar een lekkere variant op de klassieke tomatenbruschetta? Probeer dit heerlijke recept met asperges en kaas en je tovert een makkelijk, maar luxe hapje op tafel!

Naar het recept
Spelt-appelsalade-bijgesneden-GF

Spelt-appelsalade met crispy noten en zaden

Een heerlijke salade die net even wat meer pit heeft dan je gewend bent. Maak hem zo vullend als je zelf wilt en serveer als bij-, lunch- of hoofdgerecht.

Naar het recept
Quiche met groene asperges

Quiche met groene asperges

Een klassieker op de paastafel. Groene asperges zijn lekker voorjaarsachtig. Garneer hem met eetbare bloemen om er een eyecatcher van te maken.

Naar het recept
Cover voor

Rockyroads met paaseitjes

De weg naar Pasen is geplaveid met…crunchy paaseitjes! Maak deze rocky roads en probeer er maar eens af te blijven tot het paasfeest aanbreekt.

Naar het recept
Gevuld paasbrood met ei en zalm

Gevuld paasbrood met ei en zalm

Pasen met het brood van Edwin Klaassen, zo zien we het bij foodies graag. Zeker als er zo’n onweerstaanbaar lekkere vulling in zit.

Naar het recept
Cover voor

Citroenpavlova met bramen

Deze frisse pavlova is onwijs lekker om te serveren als tussendoortje of licht dessert. Je kunt natuurlijk elk fruit als topping gebruiken die je wilt!

Naar het recept

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Ricottataart met groene asperges

Ricottataart met groene asperges

Lekker warm of op kamertemperatuur. Leg kort voor het serveren de groenten op de taart, dan blijft de bodem krokant.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

200 g doperwten
100 g groene-aspergetips
zout en peper
500 g bladerdeeg
1 ei (geklutst)
200 g ricotta (uitgelekt)
75 g parmezaan (geraspt)
3 takjes tijm (blaadjes gerist)
2 lente-uitjes
een handje erwtenscheuten
een paar blaadjes verse munt
1 el honing
1 el citroensap
2 el olijfolie
bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht 180°C). Blancheer de doperwten en de groene asperges ca. 2 minuten in kokend water met wat zout. Schep de groenten uit de pan en leg ze in een kom met ijskoud water. Schep de groenten uit het water en laat uitlekken op keukenpapier.

  2. Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek (18×32 cm). Bestrijk de randen van het bladerdeeg met ¾ van het ei. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 minuten in de oven.

  3. Meng intussen de ricotta met de rest van het ei, de parmezaan en de tijm. Breng op smaak met zout en peper. Haal de bakplaat uit de oven en verdeel het ricottamengsel over het midden van het bladerdeeg. Bak de taart nog ca. 15 minuten in de oven. Neem de taart uit de oven en laat ca. 10 minuten afkoelen.

  4. Meng intussen voor de dressing de honing, het citroensap en de olijfolie. Meng de dressing door de geblancheerde groenten. Verdeel de groenten over de taart. Garneer met de erwtenscheuten en de verse munt.

© olive Magazine/Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Peter Cassidy Styling: Polly Webb-Wilson Foodstyling: Jennifer Joyce

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!