Advertentie
Lunch o’clock! Weet jij al welke paaslunch recepten je gaat maken? Serveer deze gerechten met Pasen en je zit sowieso goed.
Vergeet de klassieke paasbrunch of het paasontbijt, een paaslunch combineert the best of both worlds! Je hoeft er niet vroeg je bed voor uit en hebt wat meer tijd om deze lekkere paaslunch recepten voor te bereiden. Zo kun je met gemak een kommetje soep of wat lekkers uit te oven op tafel toveren.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Paaslunch recepten:
Gazpacho
Vind je soep veels te warm in april? Met de koude variant – gazpacho- heb je toch een lekkere en lichte starter.
Turkse eieren
Zeg je paasbrunch, dan zeg je ei. In plaats van het traditionele gekookte ei naast je bord, kiezen we dit jaar voor de Turkse versie met yoghurt. Mhhhh…
Ricottataart met groene asperges
Lekker warm of op kamertemperatuur. Leg kort voor het serveren de groenten op de taart, dan blijft de bodem krokant.
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht 180°C). Blancheer de doperwten en de groene asperges ca. 2 minuten in kokend water met wat zout. Schep de groenten uit de pan en leg ze in een kom met ijskoud water. Schep de groenten uit het water en laat uitlekken op keukenpapier.
Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek (18×32 cm). Bestrijk de randen van het bladerdeeg met ¾ van het ei. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 minuten in de oven.
Meng intussen de ricotta met de rest van het ei, de parmezaan en de tijm. Breng op smaak met zout en peper. Haal de bakplaat uit de oven en verdeel het ricottamengsel over het midden van
het bladerdeeg. Bak de taart nog ca. 15 minuten in de oven. Neem de taart uit de oven en laat ca. 10 minuten afkoelen.Meng intussen voor de dressing de honing, het citroensap en de olijfolie. Meng de dressing door de geblancheerde groenten. Verdeel de groenten over de taart. Garneer met de erwtenscheuten en de verse munt.
© olive Magazine/Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Peter Cassidy Styling: Polly Webb-Wilson Foodstyling: Jennifer Joyce
Beenham met honing en koriander
Gemakkelijk voor te bereiden en zowel koud als warm erg lekker. Serveer het vlees op brood of als een lekker bijgerecht.
Quiche met groene asperges
Een klassieker op de paastafel. Groene asperges zijn lekker voorjaarsachtig. Garneer hem met eetbare bloemen om er een eyecatcher van te maken.
Gevuld paasbrood met ei en zalm
Pasen met het brood van Edwin Klaassen, zo zien we het bij foodies graag. Zeker als er zo’n onweerstaanbaar lekkere vulling in zit.
Onze tips
5x recepten met asperges voor de paasbrunch
Wat is een paasstol en wat kun je ermee?
7x recept met lemon curd
De beste recepten om te bakken voor de paasbrunch
Dit zijn de beste hapjes voor de paasborrel
Lekker met lemoncurd: 5x zoete recepten
Paasontbijt: 5x de lekkerste recepten
Paaseitjes over? Dit maak je ermee!
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.