Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht 180°C). Blancheer de doperwten en de groene asperges ca. 2 minuten in kokend water met wat zout. Schep de groenten uit de pan en leg ze in een kom met ijskoud water. Schep de groenten uit het water en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek (18×32 cm). Bestrijk de randen van het bladerdeeg met ¾ van het ei. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 minuten in de oven.
  3. Meng intussen de ricotta met de rest van het ei, de parmezaan en de tijm. Breng op smaak met zout en peper. Haal de bakplaat uit de oven en verdeel het ricottamengsel over het midden van
    het bladerdeeg. Bak de taart nog ca. 15 minuten in de oven. Neem de taart uit de oven en laat ca. 10 minuten afkoelen.
  4. Meng intussen voor de dressing de honing, het citroensap en de olijfolie. Meng de dressing door de geblancheerde groenten. Verdeel de groenten over de taart. Garneer met de erwtenscheuten en de verse munt.

Per stuk: ca. 764 kcal
27 g eiwit | 49 g vet | 56 g koolhydraten

© olive Magazine/Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Peter Cassidy Styling: Polly Webb-Wilson Foodstyling: Jennifer Joyce