Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Gember-citroen graslimonade

Gember-citroen graslimonade

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

  • en 20 minuten wachttijd en 20 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Terwijl de limonade koelt, trekken de smaken van citroengras, gember en munt erin. Ultiem verfrissend met schijfjes citroen

Bereiding

  1. Kneus de stengel citroengras door hem bijvoorbeeld met een zware pan te pletten. Schil de gember en snijd hem in dunne schijfjes. Stop het citroengras, de gember en de munt in een lege, schone frisdrankfles.

  2. Schenk de gembersiroop en het citroensap in de fles en vul hem af met koud water. Draai de dop erop en zet de fles 4-5 uur in de diepvries. Neem de bevroren fles mee naar het strand om ter plekke ijskoude limonade te drinken.

Per portie: 44 kcal | 10 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling en receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp 

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)