
Gember-citroen graslimonade
Eenvoudig
10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd
ca. 4 uur en 20 minuten wachttijdca. 4 u. en 20 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Kneus de stengel citroengras door hem bijvoorbeeld met een zware pan te pletten. Schil de gember en snijd hem in dunne schijfjes. Stop het citroengras, de gember en de munt in een lege, schone frisdrankfles.
Schenk de gembersiroop en het citroensap in de fles en vul hem af met koud water. Draai de dop erop en zet de fles 4-5 uur in de diepvries. Neem de bevroren fles mee naar het strand om ter plekke ijskoude limonade te drinken.
- Kneus de stengel citroengras door hem bijvoorbeeld met een zware pan te pletten. Schil de gember en snijd hem in dunne schijfjes. Stop het citroengras, de gember en de munt in een lege, schone frisdrankfles.
- Schenk de gembersiroop en het citroensap in de fles en vul hem af met koud water. Draai de dop erop en zet de fles 4-5 uur in de diepvries. Neem de bevroren fles mee naar het strand om ter plekke ijskoude limonade te drinken.
Per portie: ca. 44 kcal
0 g eiwit | 0 g vet | 10 g koolhydraten
Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling en receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp