Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Toast met witte asperges en zalm

5x recepten met asperges voor de paasbrunch

Precies op tijd voor Pasen steken asperges hun kopjes boven de grond. Wit of groen, met deze jonge scheuten spat de lente van je bord. Ga jij deze recepten voor de paasbrunch maken?

Lees verder na de advertentie

Paasbrunch met asperges

De lente is in volle gang en dat betekent dat we met Pasen kunnen genieten van heerlijke seizoensgroenten. En wat past er nu beter bij de lente dan asperges? Daarom hebben wij voor jou de perfecte paasbrunch samengesteld met als ster van het menu: asperges! Van hartige cake tot klassieke combi’s, deze brunch zit boordevol verrassende en smaakvolle gerechten. Lees snel verder voor onze beste tips en recepten voor een onvergetelijke paasbrunch met asperges.

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Toast met witte asperges en zalm

Toast met witte asperges en zalm

Een goedgevuld broodje mag bij de paasbrunch niet ontbreken. Dit recept laat zien hoe jij een heerlijk broodje van asperges met zalm bouwt met jouw favoriete ingrediënten.

Naar het recept
Groene ‘bowl’ met witte asperges

Groene ‘bowl’ met witte asperges

Dit is misschien wel een van onze favoriete paasbrunch recepten met asperges. Deze bowl is namelijk gezond, lekker en makkelijk te maken. Het meeste heb je waarschijnlijk al in huis.

Naar het recept
Hartige aspergecake met tomatenrelish

Hartige aspergecake met tomatenrelish

Denk jij bij cakes altijd gelijk aan zoet? Probeer dan eens deze hartige cake met asperges en tomatenrelish. Dat is verrassend lekker en vullend. Het fijne ervan is dat je het eenvoudig in plakken kunt snijden en uitdelen aan je gasten.

Naar het recept
Kip met groene asperges in mosterd-roomsaus

Kip met groene asperges in mosterd-roomsaus

Bij de nootachtige smaak van groene asperges past een krachtig sausje met mosterd. Deze mosterd-roomsaus gaat heel goed samen met kip en asperges, probeer maar!

Naar het recept
Witte asperges met hazelnootsaus, ham, ei en krieltjes

Witte asperges met hazelnootsaus, ham, ei en krieltjes

Het is een flink bord vol voor tijdens de brunch maar je kan dit gerecht heel goed ’s middags en ’s avonds serveren. Het is een klassieke combinatie: asperges, ham en eieren. En niet zonder reden, het smaakt fantastisch.

Naar het recept

Tip!

Uitgelicht recept
Toast met witte asperges en zalm

Toast met witte asperges en zalm

Een goedgevuld broodje mag bij de paasbrunch niet ontbreken. Dit recept laat zien hoe jij een heerlijk broodje van asperges met zalm bouwt met jouw favoriete ingrediënten.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

4 dikke plakken stevig boerenbrood
2 el olijfolie
16 witte asperges
1 sjalot
100 ml witte wijn
100 ml wittewijnazijn
5 peperkorrels
2 laurierblaadjes
1 l visbouillon
200 g zalmfilet
250 g boter
3 eidooiers
zout en peper
evt. citroensap
½ bosje dragon
50 g spinazie
kookthermometer

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Besprenkel het brood met de olijfolie, bestrooi het met zout en peper en toast ca. 10 minuten in de oven.

  2. Schil de witte asperges en snijd de houtige uiteindes eraf. Leg de asperges in een diepe pan en vul hem met water. Breng aan de kook en kook ca. 5 minuten op laag vuur. Zet het vuur uit en laat de asperges in het water rusten.

  3. Pel en snipper de sjalot. Breng de witte wijn met de wittewijnazijn, de sjalot, de peperkorrels en de laurierblaadjes aan de kook. Laat tot de helft inkoken en zeef het geheel.

  4. Verhit de visbouillon tot net onder het kookpunt. Pocheer de zalm er in 5-10 minuten gaar in. Schep de zalm uit de bouillon en bewaar de bouillon in de pan.

  5. Smelt voor de béarnaisesaus de boter op laag vuur. Doe de eidooiers en 1 el van het ingekookte wijnmengsel in een metalen kom, zet hem op de pan met hete bouillon en klop het eidooiermengsel met een garde luchtig en gaar tot ca. 75°C. Schenk er geleidelijk al kloppend de gesmolten boter bij. Let op dat de saus niet gaat schiften. Voeg in dat geval een klein beetje ijskoud water toe. Breng op smaak met zout, het overige wijnmengsel en eventueel wat citroensap.

  6. Was de dragon en hak de blaadjes fijn. Voeg de dragon toe aan de saus en houd de saus au bain-marie of in een thermosfles warm. De saus kan niet opnieuw op het vuur worden verhit, dan gaat hij schiften.

  7. Was de spinazie en laat hem goed uitlekken. Verdeel de spinazie en de asperges over de toast. Pluk de zalm met de hand in stukjes en verdeel hem eroverheen. Maak af met de béarnaisesaus.

Foto’s: Willem van Santen Receptuur & foodstyling: Nerissa Haak Styling: Willemijn van der Kamp 

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!