Groene ‘bowl’ met witte asperges
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Breng in een pan ruim water aan de kook. Blancheer er de zeekraal ca. ½ minuut in. Spoel hem kort onder koud stromend water.
Snijd de korstjes van het brood en scheur het brood in grove stukken. Meng er 3 el olijfolie doorheen en bestrooi met zout en peper. Leg de stukken brood op een bakplaat en bak ze in ca.
10 minuten goudbruin in de oven.Schil de asperges en snijd de houtige uiteindes eraf. Leg de asperges in een diepe pan, vul hem met water en breng aan de kook. Kook de asperges ca. 5 minuten op laag vuur en zet het vuur uit.
Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Was de kruiden, schud ze droog en pluk de blaadjes van de takjes. Pureer de blaadjes met 200 ml olijfolie fijn. Breng op smaak met zout en citroensap.
Was de rucola en schud hem droog. Snijd de asperges in stukken. Meng de orzo met de kruidenolie en meng de zeekraal, de rucola en de asperges erdoor. Verdeel de croutons erover en serveer.