Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Groene ‘bowl’ met witte asperges

Groene ‘bowl’ met witte asperges

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Dit is misschien wel een van onze favoriete paasbrunch recepten met asperges. Deze bowl is namelijk gezond, lekker en makkelijk te maken. Het meeste heb je waarschijnlijk al in huis.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Breng in een pan ruim water aan de kook. Blancheer er de zeekraal ca. ½ minuut in. Spoel hem kort onder koud stromend water.

  2. Snijd de korstjes van het brood en scheur het brood in grove stukken. Meng er 3 el olijfolie doorheen en bestrooi met zout en peper. Leg de stukken brood op een bakplaat en bak ze in ca.
    10 minuten goudbruin in de oven.

  3. Schil de asperges en snijd de houtige uiteindes eraf. Leg de asperges in een diepe pan, vul hem met water en breng aan de kook. Kook de asperges ca. 5 minuten op laag vuur en zet het vuur uit.

  4. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Was de kruiden, schud ze droog en pluk de blaadjes van de takjes. Pureer de blaadjes met 200 ml olijfolie fijn. Breng op smaak met zout en citroensap.

  5. Was de rucola en schud hem droog. Snijd de asperges in stukken. Meng de orzo met de kruidenolie en meng de zeekraal, de rucola en de asperges erdoor. Verdeel de croutons erover en serveer.

Per portie: 831 kcal | 73 g koolhydraten | 15 g eiwit | 52 g vet

Foto’s: Willem van Santen Receptuur & foodstyling: Nerissa Haak Styling: Willemijn van der Kamp 

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)