Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Hartige aspergecake met tomatenrelish

Hartige aspergecake met tomatenrelish

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Voor de cake

Voor de relish

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Breng in een pan ruim water met wat zout aan de kook. Snijd een klein stukje van de onderkant van de asperges en schil het onderste gedeelte. Blancheer de asperges ca. 1 minuut. Spoel ze direct kort onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de zongedroogde tomaten in stukken. Rasp de emmentaler grof.

  2. Klop de eieren met een handmixer. Voeg het zelfrijzend bakmeel, de olijfolie en de melk toe en klop tot een dik beslag. Ris de blaadjes van de takjes tijm en roer met de emmentaler, de olijven en de zongedroogde tomaten door het beslag. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Vet een cakeblik in met boter en bestuif het met bloem. Vul het cakeblik afwisselend met een laagje beslag en de groene asperges, tot de asperges en het beslag op zijn. Bak de cake in ca. 40 minuten goudbruin in de oven.

  4. Snijd intussen voor de relish de tomaten in stukken. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Verhit de olie in een koekenpan en fruit er de sjalot in. Voeg de knoflook en de tomaten toe en bak ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Roer het venkelzaad, de chilivlokken, het zout en de suiker door het mengsel, blus af met de azijn en kook ca. 20 minuten op laag vuur in. Serveer met de (lauwwarme) cake.

Per portie: 266 kcal | 24 g koolhydraten | 8 g eiwit | 15 g vet

Foto’s: Willem van Santen Receptuur & foodstyling: Nerissa Haak Styling: Willemijn van der Kamp 

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)