Recepten met asperges

Wij houden ontzettend van asperges! Elk jaar kijken we dan ook reikhalzend uit naar het moment dat de eerste witte asperges boven de grond uitkomen. Vandaag delen we dan ook vier smaakvolle vegetarische recepten met asperges. Wat dacht je bijvoorbeeld van gefrituurde asperges (ja, echt!) of klassieke asperges met citroen en kappertjes?

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Gefrituurde asperges op toast met kruidenmayonaise

We beginnen met een van onze favorieten uit het lijstje ‘recepten met asperges’. Maak ze als borrelhapje, tijdens de paasbrunch of bijvoorbeeld als onderdeel van je diner. Deze gefrituurde asperges op toast kunnen eigenlijk altijd. Tip: maak wat extra kruidenmayonaise, want die maakt sowieso alles lekkerder.

Recepten met asperges: gefrituurde asperges op toast met kruidenmayonaise

2. Gratin van asperges met look en nootmuskaat

In het originele recept gebruik je helaas geen kaas. Maar goed, kaas is baas natuurlijk. Daarnaast is het ook gewoon erg lekker, het geeft een wat diepere smaak. Dus als je zin hebt in bijvoorbeeld een cheesy avond kun je er gerust 100 g geraspte gruyère of een lekkere vegetarische kaas overheen strooien. Eet smakelijk!

Gratin van asperges met look en nootmuskaat

3. Recepten met asperges: citroen en kappertjes bij de asperges

Dit lekkere gerecht schreeuwt voorjaar door de toevoeging van kappertjes en ook citroen. Een klassieke smaakcombinatie die in recepten met asperges helemaal niet misstaat. Probeer maar eens uit. Yum!

4. Geroosterde asperges met ‘bacon’ van tempeh

Knapperige, sticky tempeh en overheerlijke geroosterde asperges… Dit vegetarische recept met asperges valt bij iedereen in de smaak, gegarandeerd! Ook proberen? Bekijk snel het recept en duik de keuken in.

Recepten met asperges: geroosterde asperges met ‘bacon’ van tempeh