
Het is ongetwijfeld ons lievelingsseizoen: het aspergeseizoen! Daarom delen wij onze favoriete recepten met witte asperges. Welk recept met het witte goud is jouw favoriet?
Lees verder na de advertentie
Witte asperges
Elk jaar kijken we reikhalzend uit naar het moment dat de eerste witte asperges boven de grond uitkomen. Wist je dat dit tegenwoordig veel eerder is dan vroeger? Dat komt omdat de kweek al eerder start in bepaalde kassen.
Daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee, want zo kunnen we nog langer genieten van het witte goud! We delen dan ook maar al te graag onze lekkerste witte asperges recepten.
Asperge recepten
Zin om aan de slag te gaan? Duik snel de keuken in met een heerlijke asperge recept en zet de lekkerste gerechten op tafel!
Natuurlijk kun je naast het witte goud ook variëren met de groene stengels bij deze asperge recepten.

Asperges met citroen en kappertjes
Dit lekkere gerecht schreeuwt voorjaar door de toevoeging van frisse kappertjes en citroen. Een klassieke smaakcombinatie die je wel vaker ziet bij recepten met asperges.

Witte asperges met hazelnootsaus, ham, ei en krieltjes
Het is een klassieke combinatie: asperges, ham en eieren. En niet zonder reden, het smaakt fantastisch. Het is een flink bord vol voor tijdens de brunch maar je kan dit gerecht heel goed ’s middags serveren.

Groene ‘bowl’ met witte asperges
Dit is misschien wel een van onze favoriete recepten met asperges. Deze bowl is namelijk gezond, lekker en makkelijk te maken. Bijkomend voordeel: het meeste heb je waarschijnlijk al in huis.

Witte asperges met brie, rabarber en krieltjes
Ben je dol op asperges? Dan ga je extra genieten door de verrassende combinatie met brie, rabarber en zwarte peper. Presenteer het zoals op de foto, want het oog wil ook wat.

Gratin van asperges met look en nootmuskaat
In het originele recept gebruik je helaas geen kaas. Maar goed, kaas is baas natuurlijk. Daarnaast is het ook gewoon erg lekker, het geeft een wat diepere smaak aan het gerecht. Dus als je zin hebt in bijvoorbeeld een cheesy avond kun je er gerust 100 gram geraspte gruyère of een andere lekkere (vegetarische) kaas overheen strooien. Eet smakelijk!
Tip

Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding: 1 jaar Foodies met 43% korting! Dat betekent 12 nummers voor maar 55,- (i.p.v. € 95,88).

Geroosterde asperges met ‘bacon’ van tempeh
Knapperige, stickytempeh en overheerlijke geroosterde asperges… Dit vegetarische recept met asperges valt bij iedereen in de smaak, gegarandeerd! Ook proberen? Bekijk snel het recept en duik de keuken in.

Aspergesoep
Wist je dat je nooit de schillen van asperges moet weggooien? Je maakt er heerlijke bouillon mee, waarvan je vervolgens weer deze soep kunt maken.

Toast met witte asperges en zalm
Een goedgevuld broodje mag dit voorjaar niet ontbreken. Dit recept laat zien hoe jij een heerlijk broodje van asperges met zalm bouwt met jouw favoriete ingrediënten.

Witte asperges met hazelnootsaus, ham, ei en krieltjes
Wie smacht er nu niet naar de klassieke combinatie van asperges, ham en eieren? Dit recept is nét even iets anders dan de klassieker met botersaus, maar daarmee niet minder lekker.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Asperges met citroen en kappertjes
De zachte, romige textuur van de asperges combineert perfect met de frisse citroen en de zilte bite van kappertjes. Simpel, snel en ideaal als bijgerecht of lichte maaltijd!
Ingrediënten
- 750 g aardappels
- zout en peper
- 3 el boter
- 12 witte asperges (geschild & kontjes eraf)
- 1 el bloem
- 1 bosje peterselie (gewassen en fijngehakt)
- 1/2 citroen (uitgeperst)
Bereiding
Schil de aardappels en snijd ze indien nodig in gelijk formaat. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar in water met wat zout.
Verhit 1 el boter in een koekenpan tot hij bijna is uitgebruist maar nog niet bruin kleurt. Wentel de asperges in de bloem en klop ze goed af. Bak de asperges rondom goudbruin in de boter.
Voeg 1 el boter toe aan de asperges. Strooi de peterselie en de kappertjes eroverheen en laat ze meeverwarmen in de boter. Schep de boter met de kappertjes en peterselie over de asperges zodat ze rondom goed bedekt zijn. Bestrooi met zout en peper en besprenkel vlak voor het serveren met het citroensap.
Giet de aardappels af en laat ze kort droogstomen. Meng 1 el boter door de gekookte aardappeltjes. Serveer de aardappels en de asperges samen.
Receptuur & foto’s: Willem van Santen
Onze tips

Dit is het verschil tussen witte, groene en paarse asperges

Witte asperges koken: zo doe je dat

5x recepten met asperges voor de paasbrunch

Asperges bewaren: in de koelkast of invriezen?

Aspergesoep van schillen: zo maak je het!

Zonnige smaken: Mexicaans eten voor elke dag

Makkelijke maaltijdsalades: 15x de lekkerste recepten

11x verkoelende zomerse drankjes
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.