Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Cover voor Recepten met witte asperges: het goud op je bord

Recepten met witte asperges: het goud op je bord

Het is ongetwijfeld ons lievelingsseizoen: het aspergeseizoen! Daarom delen wij onze favoriete recepten met witte asperges. Welk recept met het witte goud is jouw favoriet?

Lees verder na de advertentie

Witte asperges

Elk jaar kijken we reikhalzend uit naar het moment dat de eerste witte asperges boven de grond uitkomen. Wist je dat dit tegenwoordig veel eerder is dan vroeger? Dat komt omdat de kweek al eerder start in bepaalde kassen.

Daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee, want zo kunnen we nog langer genieten van het witte goud! We delen dan ook maar al te graag onze lekkerste witte asperges recepten.

Asperge recepten

Zin om aan de slag te gaan? Duik snel de keuken in met een heerlijke asperge recept en zet de lekkerste gerechten op tafel!

Tip

Natuurlijk kun je naast het witte goud ook variëren met de groene stengels bij deze asperge recepten.

asperges in de pan met citroen en kappertjes

Asperges met citroen en kappertjes

Dit lekkere gerecht schreeuwt voorjaar door de toevoeging van frisse kappertjes en citroen. Een klassieke smaakcombinatie die je wel vaker ziet bij recepten met asperges.

Naar het recept
Witte asperges met hazelnootsaus, ham, ei en krieltjes

Witte asperges met hazelnootsaus, ham, ei en krieltjes

Het is een klassieke combinatie: asperges, ham en eieren. En niet zonder reden, het smaakt fantastisch. Het is een flink bord vol voor tijdens de brunch maar je kan dit gerecht heel goed ’s middags serveren.

Naar het recept
Groene ‘bowl’ met witte asperges

Groene ‘bowl’ met witte asperges

Dit is misschien wel een van onze favoriete recepten met asperges. Deze bowl is namelijk gezond, lekker en makkelijk te maken. Bijkomend voordeel: het meeste heb je waarschijnlijk al in huis.

Naar het recept
Witte asperges met brie

Witte asperges met brie, rabarber en krieltjes

Ben je dol op asperges? Dan ga je extra genieten door de verrassende combinatie met brie, rabarber en zwarte peper. Presenteer het zoals op de foto, want het oog wil ook wat.

Naar het recept
Recepten met asperges: gratin van asperges met look en nootmuskaat

Gratin van asperges met look en nootmuskaat

In het originele recept gebruik je helaas geen kaas. Maar goed, kaas is baas natuurlijk. Daarnaast is het ook gewoon erg lekker, het geeft een wat diepere smaak aan het gerecht. Dus als je zin hebt in bijvoorbeeld een cheesy avond kun je er gerust 100 gram geraspte gruyère of een andere lekkere (vegetarische) kaas overheen strooien. Eet smakelijk!

Naar het recept

Tip

Wil je deze zomer extra voordelig Foodies Magazine lezen?
Wil je deze zomer extra voordelig Foodies Magazine lezen?

Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding: 1 jaar Foodies met 43% korting! Dat betekent 12 nummers voor maar 55,- (i.p.v. € 95,88).

Geroosterde asperges met ‘bacon’ van tempeh

Geroosterde asperges met ‘bacon’ van tempeh

Knapperige, stickytempeh en overheerlijke geroosterde asperges… Dit vegetarische recept met asperges valt bij iedereen in de smaak, gegarandeerd! Ook proberen? Bekijk snel het recept en duik de keuken in.

Naar het recept
bord met aspergesoep

Aspergesoep

Wist je dat je nooit de schillen van asperges moet weggooien? Je maakt er heerlijke bouillon mee, waarvan je vervolgens weer deze soep kunt maken.

Naar het recept
Toast met witte asperges en zalm

Toast met witte asperges en zalm

Een goedgevuld broodje mag dit voorjaar niet ontbreken. Dit recept laat zien hoe jij een heerlijk broodje van asperges met zalm bouwt met jouw favoriete ingrediënten.

Naar het recept
Witte asperges met hazelnootsaus, ham, ei en krieltjes

Witte asperges met hazelnootsaus, ham, ei en krieltjes

Wie smacht er nu niet naar de klassieke combinatie van asperges, ham en eieren? Dit recept is nét even iets anders dan de klassieker met botersaus, maar daarmee niet minder lekker.

Naar het recept

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
foodies FAVORIET
asperges in de pan met citroen en kappertjes

Asperges met citroen en kappertjes

De zachte, romige textuur van de asperges combineert perfect met de frisse citroen en de zilte bite van kappertjes. Simpel, snel en ideaal als bijgerecht of lichte maaltijd!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 750 g aardappels
  • zout en peper
  • 3 el boter
  • 12 witte asperges (geschild & kontjes eraf)
  • 1 el bloem
  • 1 bosje peterselie (gewassen en fijngehakt)
  • 1/2 citroen (uitgeperst)

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze indien nodig in gelijk formaat. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar in water met wat zout.

  2. Verhit 1 el boter in een koekenpan tot hij bijna is uitgebruist maar nog niet bruin kleurt. Wentel de asperges in de bloem en klop ze goed af. Bak de asperges rondom goudbruin in de boter.

  3. Voeg 1 el boter toe aan de asperges. Strooi de peterselie en de kappertjes eroverheen en laat ze meeverwarmen in de boter. Schep de boter met de kappertjes en peterselie over de asperges zodat ze rondom goed bedekt zijn. Bestrooi met zout en peper en besprenkel vlak voor het serveren met het citroensap.

  4. Giet de aardappels af en laat ze kort droogstomen. Meng 1 el boter door de gekookte aardappeltjes. Serveer de aardappels en de asperges samen.

Receptuur & foto’s: Willem van Santen

Onze tips

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!