
Aspergesalade met frambozendressing en krieltjes
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Kook de krieltjes in ca. 20 minuten beetgaar in ruim water met wat zout. Giet de krieltjes af en laat afkoelen.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan ca. 5 minuten op laag vuur goudbruin.
Doe de frambozen in een kommetje samen met de olijfolie en ½ el zout. Plet met een vork de frambozen fijn en meng het door elkaar.
Schil de asperges. Snijd vervolgens met de dunschiller mooie dunne plakken van de asperge: begin bij de onderkant en eindig bij de kop.
Was de botersla en droog hem met een slacentrifuge. Meng de sla samen met de aspergelinten, de krieltjes, de frambozendressing in een kom. Verdeel de salade over borden en garneer met de pijnboompitten en de lente-ui.