Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Gefrituurde asperges op toast met kruidenmayonaise

Gefrituurde asperges op toast met kruidenmayonaise

In samenwerking met Vegetariërsbond
  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Voor de kruidenmayonaise

Bereiding

  1. Hak voor de kruidenmayonaise de dragon, de peterselie en de bieslook fijn. Meng de kruiden met de mayonaise en 1 tl citroensap. Breng de kruidenmayonaise op smaak met zout en peper.

  2. Breng een pan met ruim water en snufje zout aan de kook en blancheer er de asperges kort in. Spoel de asperges af met koud water en laat ze goed uitlekken. Dep de asperges droog met keuken papier.

  3. Verdeel de maïzena, het ei en de panko over drie aparte borden. Wentel de asperges eerst door de maïzena en schud ze goed af. Wentel de asperges vervolgens door het ei en als laatste door de panko. Zorg ervoor dat de hele asperge bedekt is met panko. Laat de asperges kort drogen op een bord. Meng ondertussen de sla met 1 tl citroensap en de olijfolie.

  4. Verhit een laag olie van ca. 10 cm in een ruime pan tot 180°C. Frituur de asperges in de hete olie in porties in 2-3 minuten goudbruin en krokant. Laat de asperges kort uitlekken op keukenpapier. Rooster ondertussen de beschuitbollen (eventueel gehalveerd) goudbruin onder de grill in de oven of in een broodrooster.

  5. Bestrijk het brood royaal met de kruidenmayonaise en verdeel de asperges en wat aangemaakte sla eroverheen. Ook lekker met een gepocheerd eitje met zachte dooier.

Per portie: 416 kcal | 46 g koolhydraten | 8 g eiwit | 22 g vet

Receptuur & foto’s: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)