Bereiding

1. Hak voor de kruidenmayonaise de dragon, de peterselie en de bieslook fijn. Meng de kruiden met de mayonaise en 1 tl citroensap. Breng de kruidenmayonaise op smaak met zout en peper.

2. Breng een pan met ruim water en snufje zout aan de kook en blancheer er de asperges kort in. Spoel de asperges af met koud water en laat ze goed uitlekken. Dep de asperges droog met keuken papier.

3. Verdeel de maïzena, het ei en de panko over drie aparte borden. Wentel de asperges eerst door de maïzena en schud ze goed af. Wentel de asperges vervolgens door het ei en als laatste door de panko. Zorg ervoor dat de hele asperge bedekt is met panko. Laat de asperges kort drogen op een bord. Meng ondertussen de sla met 1 tl citroensap en de olijfolie.

4. Verhit een laag olie van ca. 10 cm in een ruime pan tot 180°C. Frituur de asperges in de hete olie in porties in 2-3 minuten goudbruin en krokant. Laat de asperges kort uitlekken op keukenpapier. Rooster ondertussen de beschuitbollen (eventueel gehalveerd) goudbruin onder de grill in de oven of in een broodrooster.

5. Bestrijk het brood royaal met de kruidenmayonaise en verdeel de asperges en wat aangemaakte sla eroverheen. Ook lekker met een gepocheerd eitje met zachte dooier.

Per portie (4): ca. 416 kcal
8 g eiwit | 22 g vet | 46 g koolhydraten

Receptuur & foto’s: Willem van Santen