Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Lentestamppotje met asperges

Lentestamppotje met asperges en spek

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Asperges zijn dé ultieme voorjaarsgroente. Ze zijn daarom het ideale ingrediënt voor dit overheerlijke lentestamppotje.
Variatietip
Vervang het gebakken spek door zalm voor een aspergestamppot met vis. Voor een vegetarische variant laat je het spek achterwege. Voeg bijvoorbeeld wat ringetjes lente-ui of gebakken prei toe aan de vegetarische aspergestamppot.

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in ruim water gaar en kook in een andere pan de asperges in 8 minuten beetgaar.

  2. Verwarm een koekenpan zonder olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin het spek krokant. Snijd het gebakken spek hierna in grove stukken.

  3. Kook de eieren in ruim water, zo zacht of hard zoals jij lekker vindt. Pel ze en snijd ze in partjes.

  4. Giet de aardappelen af en vang hierbij een kopje van het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn, voeg het klontje boter toe. Giet een beetje van het kookvocht erbij en roer goed door zodat een smeuïge puree ontstaat. Breng de puree als laatste op smaak met zout en peper.

  5. Roer de afgegoten, gekookte asperges door de aardappelpuree en roer ook de bieslook en stukken spek door de stamppot. Serveer de aspergestamppot met partjes gekookt ei.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Uit het boek

Makkelijk & Vers

€ 24,95
Makkelijk & Vers Brenda Kookt