Bereiding

1. Schil de aardappels en snijd ze indien nodig in gelijk formaat. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar in water met wat zout.

2. Verhit 1 el boter in een koekenpan tot hij bijna is uitgebruist maar nog niet bruin kleurt. Wentel de asperges in de bloem en klop ze goed af. Bak de asperges rondom goudbruin in de boter.

3. Voeg 1 el boter toe aan de asperges. Strooi de peterselie en de kappertjes eroverheen en laat ze meeverwarmen in de boter. Schep de boter met de kappertjes en peterselie over de asperges zodat ze rondom goed bedekt zijn. Bestrooi met zout en peper en besprenkel vlak voor het serveren met het citroensap.

4. Giet de aardappels af en laat ze kort droogstomen. Meng 1 el boter door de gekookte aardappeltjes. Serveer de aardappels en de asperges samen.

Per portie: ca. 374 kcal
7 g eiwit | 12 g vet | 55 g koolhydraten

Receptuur & foto’s: Willem van Santen