Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
aspergesoep

Aspergesoep

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de asperges. Breng 1 l water met de schillen en de bouillonblokjes aan de kook. Laat ca. 5 minuten koken op laag vuur. Zeef de schillen uit het kookvocht. Snijd de asperges in stukken en doe ze met de slagroom bij het kookvocht in de pan. Kook de asperges in ca. 15 minuten gaar.

  2. Kook de eieren in ca. 7 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze. Hak de eieren grof. Hak de ham grof. Snijd de bieslook fijn. Meng de eieren met de ham en de bieslook.

  3. Pureer de aspergesoep met een staafmixer. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer de boter door de soep. Verdeel de soep over kommen of borden en strooi er het ei-hammengsel in.

Per portie: 213 kcal | 10 g koolhydraten | 14 g eiwit | 12 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Styling: Femke van Waveren 

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (6 stemmen)