
Aspergesoep
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Schil de asperges. Breng 1 l water met de schillen en de bouillonblokjes aan de kook. Laat ca. 5 minuten koken op laag vuur. Zeef de schillen uit het kookvocht. Snijd de asperges in stukken en doe ze met de slagroom bij het kookvocht in de pan. Kook de asperges in ca. 15 minuten gaar.
Kook de eieren in ca. 7 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze. Hak de eieren grof. Hak de ham grof. Snijd de bieslook fijn. Meng de eieren met de ham en de bieslook.
Pureer de aspergesoep met een staafmixer. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer de boter door de soep. Verdeel de soep over kommen of borden en strooi er het ei-hammengsel in.
Eenvoudige aspergesoep maken
Veel asperges eten, levert veel schillen en afgesneden eindjes op, die -ons bin zunig- dankbaar in de soep verdwijnen. Wij gebruiken graag hele asperges, omdat soep van alleen maar schillen vaak wat bitter smaakt. Maar in ieder geval mag de room niet ontbreken voor deze heerlijke, romige aspergesoep. Met dit basisrecept voor eenvoudige aspergesoep kun je volop variëren.
Aspergesoep variaties
Het basisrecept voor de eenvoudige aspergesoep kun je naar eigen smaak aanpassen. Kies bijvoorbeeld eens groene asperges in plaats van het witte goud. Deze hebben een wat krachtigere en nootachtige smaak waar je een verrassend lekkere soep mee kunt maken. Of wat denk je van een combinatie van beiden? Dat is weer eens wat anders! Ook kun je ervoor kiezen om te variëren met verschillende soorten bouillon als basis. Aspergesoep maken kan met verschillende soorten bouillon, zoals kippenbouillon, groentebouillon of zelfs visbouillon. Het is maar net wat je zelf lekker vindt. Als garnering wordt vaak ham gebruikt, maar ook zalmsnippers, ei en een snufje nootmuskaat zijn heel smaakvol.
Aspergesoep maken van schillen
Wist je dat je de schillen van asperges nooit weg moet gooien? Hiervan kan je namelijk heel goed soep trekken. Ze vormen de basis voor een goede bouillon en zijn dus ontzettend zonde om weg te gooien! In het basisrecept voor aspergesoep maken brengen we de schillen in water aan de kook. Dit laten we geruime tijd trekken om een krachtige bouillon te krijgen. De schillen zeven we er daarna uit. Deze zijn namelijk te stug en hard om te eten. Hetgeen wat je overhoudt is een heerlijke soep van aspergeschillen.