
Gratin van asperges met look en nootmuskaat
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Vaak wordt gratin dauphinois met kaas bestrooid maar dit hoort eigenlijk niet bij het klassieke recept. Het is overigens wel heel lekker, dus bestrooi het geheel voor het de oven in gaat eventueel met 100 g geraspte gruyère of een lekkere vegetarische kaas.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Breng in een ruime pan de slagroom met de knoflook aan de kook. Meng de maïzena met 1 el koud water. Voeg het maïzenapapje al roerend toe aan de kokende room. Kook het geheel ½ minuut goed door zodat de room gebonden is. Bij klassieke gratin zorgt het zetmeel uit de aardappels voor wat binding, nu helpen we een handje door maïzena toe te voegen.
2. Neem de pan van het vuur en roer de asperges door het roommengsel. Breng het geheel stevig op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep het mengsel in een met boter ingevette ovenschaal en bak 25-30 minuten in de oven tot de asperges gaar zijn en er een mooie goudbruine korst op zit. Bestrooi vlak voor het serveren nog met wat fijngesneden bieslook en wat (versgeraspte) nootmuskaat.









