Witte asperges met brie, rabarber en krieltjes
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 ˚C.
Schil de asperges en snijd ze in schuine stukjes van 4 cm lang en 1 cm breed. Snijd de krieltjes doormidden en bestrooi ze met wat zout.
Pak een grote ondiepe ovenschaal of ovenvaste pan en leg hier de asperges en de krieltjes om en om in, zodat je een mooi patroon krijgt.
Snijd de brie in plakjes van ca. 4 bij 0,5 cm. Steek de brie-plakjes tussen de asperges en de krieltjes, goed verdeeld over de pan.
Snijd de rabarber in stukjes van zo’n 5 mm breed en verdeel ze over de pan.
Doe voor de knoflookboter de boter met de zwarte peper in een steelpannetje en laat op middelhoog vuur smelten. Kneus het knoflookteentje met de palm van je hand en voeg het toe aan de boter. Laat een paar min. trekken in de boter, haal de knoflook er dan uit.
Verdeel de knoflookboter over de asperges, dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal dan het aluminiumfolie eraf en zet de pan nog 40 min. terug in de oven.
Verhit ondertussen de balsamicoazijn op hoog vuur in een klein pannetje. Laat al roerend inkoken tot de balsamico mooi stroperig is.
Verdeel de balsamicostroop over de asperges en maak af met wat grofgesneden bieslook.