Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Gegrilde asperges met ardennerham

Gegrilde asperges met ardennerham

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar in water met wat zout. Schil de asperges. Blancheer de asperges ca. 4 minuten in kokend water met wat zout. Snijd de bieslook fijn.

  2. Verhit een grillpan. Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken. Strijk de olie met een kwastje over de asperges. Gril de asperges ca. 3 minuten rondom in de grillpan.

  3. Giet de aardappels af en laat ze droog stomen. Stamp de aardappels fijn met een pureestamper en roer er de boter en de melk doorheen. Breng op smaak met zout en peper en roer er de helft van de bieslook doorheen.

  4. Verdeel de puree over borden en leg er de gegrilde asperges op. Bestrooi de asperges met zout en peper, verdeel er de plakken ardennerham over en strooi de overige bieslook eroverheen.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Janneke Duister
Servies etc.: Eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)