Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Asperges met biefstuk en hasselback potatoes

Asperges met biefstuk en hasselback potatoes

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

aluminiumfolie
We serveren het witte goud met biefstuk en hasselback patatoes. Wel zo feestelijk. Van zo’n heerlijk hoofdgerecht met asperges wordt toch iedereen blij?

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Was de aardappels. Snijd de aardappels elke ½ cm in, snijd ze daarbij net niet helemaal door. Leg de aardappels met de ingesneden kant naar boven op een bakblik. Smelt 4 el boter en bedruppel de aardappels ermee. Bestrooi met zout en peper en bak de aardappels ca. 40 minuten in de oven.

  2. Pel de ui en snijd hem in parten. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en was hem. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Was de bleekselderij en snijd de stengels in plakjes. Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit er de ui, de paprika en de bleekselderij ca. 4 minuten in. Voeg de tomatenpuree toe en bak ca. 2 minuten mee. Blus af met een scheutje wodka en het tomatensap. Laat de saus op laag vuur ca. 15 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Schil de asperges en snijd de houtachtige uiteinden eraf. Kook de asperges 3-4 minuten in kokend water met wat zout. Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit 1 el olijfolie en 2 el boter in een pan en bak er de biefstukken 3-4 minuten aan beide zijden in. Neem het vlees uit de pan en verpak het in aluminiumfolie. Laat ca. 3 minuten rusten.

  4. Snijd de bieslook fijn. Verdeel de asperges en de aardappels over borden. Snijd het vlees in dikke plakken en leg ze op de asperges. Verdeel de saus eroverheen. Bestrooi met de bieslook.

Foto’s: Stephan van Raay, Foodstyling & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)