Bereiding

  1. Was de aardappels en dep ze droog. Snijd de aardappels om de 2-3 mm in, zonder ze door te snijden. Leg ze bij het snijden eventueel in een schoteltje of tegen een snijplank aan, zodat je ze niet helemaal kunt doorsnijden. Leg de aardappels met de ingesneden kant naar boven in een ovenschaal.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Smelt de boter in een steelpan. Pel de knoflook en snipper hem zeer fijn. Was 3 takjes tijm en ris de blaadjes van de takjes. Maal de tijm en het
    venkelzaad in de vijzel fijn. Meng de knoflook, de tijm en het venkelzaad door de boter.
  3. Schenk het botermengsel over de aardappels. Zorg ervoor dat het ook terechtkomt tussen de plakjes aardappel. Breng op smaak met grof zeezout en versgemalen zwarte peper. Bak de aardappels in 50-55 minuten goudbruin en gaar in de oven. Schep tussentijds regelmatig de boter over de aardappels.
  4. Was de oregano en de overige tijm, ris de blaadjes van de takjes en hak ze grof. Strooi de kruiden voor het serveren over de aardappels.

Kook je voor de hele familie? De ingrediënten in dit recept zijn gemakkelijk te verdubbelenMeer van die klassiekers? Bekijk het klassieke foodies kerstdiner hier.
Foto’s: Eddy Haitjema Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: Pip Studio, eigen collectie