Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
hasselback potatoes

Hasselback potatoes

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Hasselback potatoes en kerst horen bij elkaar als een croissant en jam. Maar ook al is het geen kerst, van ons mag je ze altijd maken. Want wat zijn deze aardappelen uit de oven lekker!

Bereiding

  1. Was de aardappels en dep ze droog. Snijd de aardappels om de 2-3 mm in, zonder ze door te snijden. Leg ze bij het snijden eventueel in een schoteltje of tegen een snijplank aan, zodat je ze niet helemaal kunt doorsnijden. Leg de aardappels met de ingesneden kant naar boven in een ovenschaal.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Smelt de boter in een steelpan. Pel de knoflook en snipper hem zeer fijn. Was 3 takjes tijm en ris de blaadjes van de takjes. Maal de tijm en het
    venkelzaad in de vijzel fijn. Meng de knoflook, de tijm en het venkelzaad door de boter.

  3. Schenk het botermengsel over de aardappels. Zorg ervoor dat het ook terechtkomt tussen de plakjes aardappel. Breng op smaak met grof zeezout en versgemalen zwarte peper. Bak de aardappels in 50-55 minuten goudbruin en gaar in de oven. Schep tussentijds regelmatig de boter over de aardappels.

  4. Was de oregano en de overige tijm, ris de blaadjes van de takjes en hak ze grof. Strooi de kruiden voor het serveren over de aardappels.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)