
De asperges staan alweer te popelen om van de markt gepikt te worden. Voor wie alleen het witte goud in zijn mandje stopt; laat je eens inspireren door deze heerlijke recepten met groene asperges. Hierna wil je nooit meer anders!
Groene asperges recepten
Breng de zon op je bord met deze knalgroene stengels. Wist je trouwens dat groene asperges hun prachtige kleur aan het zonnetje te danken hebben? Niet alleen de kleur is anders dan de witte variant, maar er zijn nog meer verschillenn tussen groene en witte asperges. Waaronder bijvoorbeeld de smaak. Zo smaken groene asperges iets aardser en hartiger, terwijl witte asperges zacht en mild smaken.
Ben je benieuwd geworden? Je kunt groene asperges op verschillende manieren bereiden en natuurlijk gebruiken in je favoriete recepten. Scroll daarvoor verder in dit artikel!
Recepten met groene asperges:
Doe hieronder inspiratie op en ga aan de slag met onze favoriete recepten met groene asperges:

Citroenrisotto met groene asperges en gepocheerd ei

Geroosterde groene asperges met ei, avocado en tomaatjes
Het beste van foodies recepten in één, haast onmogelijk maar deze geroosterde groene asperges met ei, avocado en tomaatjes is wel favoriet!

Ricottataart met groene asperges
Lekker warm of op kamertemperatuur. Leg kort voor het serveren de groenten op de taart, dan blijft de bodem krokant.

Zachte aspergefrittata
Echt zo’n gerecht dat wat ons betreft tijdens een uitgebreide lunch of brunch niet mag ontbreken. Maak ’s ochtends deze zachte frittata en serveer ‘m met een heerlijke groene salade. Simpel én ook nog eens erg lekker!

Smokey oeufs en cocotte met gegrilde groene asperges en croutons
De Big Green Egg kan tot veel hogere temperaturen worden verhit dan traditionele barbecues en geeft je grillgerechten een extra bijzonder smaakje.

Asperges in bladerdeeg
Om de aspergetijd te vieren zetten wij graag deze heerlijke hapjes op tafel. Je maakt ze in een mum van tijd, zonder in te leveren op smaak. Om je vingers bij af te likken!

Kip met groene asperges in mosterd-roomsaus
Bij de nootachtige smaak van groene asperges past een krachtig sausje met mosterd. Deze mosterd-roomsaus gaat heel goed samen met kip en asperges, probeer maar!

Krokante asperges met citroenpesto en yoghurtdip
Maak de combinatie van asperges in bladerdeeg verrassend met citroenpesto en ook een yoghurtdip. En het allerbeste: je kunt deze dips heel gemakkelijk zelf maken. Het perfecte hapje om je familie en vrienden van hun sokken te blazen.

Rode bieten met ricotta en gebakken groene asperges
Dat ricotta en groene asperges goed samen gaan, is geen nieuws. Maar met de combinatie met de zoete, milde smaak van de rode biet, maak je dit gerecht helemaal af.

Rosbiefrolletjes met roomkaas en groene asperges
Nog zo’n lekkere snack met asperges. Dit keer rollen we de asperges niet in bladerdeeg, maar in rosbief. Deze rosbiefrolletjes zijn ook nog eens licht, dus ideaal voor een lichte borrelplank!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Geroosterde groene asperges met ei, avocado en tomaatjes
Het beste van foodies recepten in één, haast onmogelijk maar deze geroosterde groene asperges met ei, avocado en tomaatjes is wel favoriet!
Ingrediënten
- 4 eieren
- 150 g kerstomaten
- 2 avocado’s
- 2 el olijfolie
- sap van 1/2 citroen
- zout en peper
- 1/2 bosje peterselie
- 20 groene asperges
Bereiding
Kook de eieren in 5-6 minuten halfhard. Was de tomaatjes en snijd ze in kwarten. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het in blokjes. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en hak ze grof. Meng de eieren met de avocado, de tomaatjes, 1 el olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
Was de peterselie en schud hem goed droog. Hak de peterselie grof. Wrijf de asperges in met 1 el olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Rooster de asperges ca. 5 minuten op de barbecue. Leg de asperges op een schaal en verdeel er het avocadomengsel over. Bestrooi met de peterselie.
Onze tips

Witte asperges koken: zo doe je dat

Aspergesoep van schillen: zo maak je het!

Dit is het verschil tussen witte, groene en paarse asperges

Asperges bewaren: in de koelkast of invriezen?

5x recepten met asperges voor de paasbrunch

10x recepten met groene asperges: van snack tot maaltijd

Wat is burrata en wat kun je ermee?

Parmigiano Reggiano: alles over de lievelingskaas van Napoleon

Oranje wijn: wat is het en waarom wil iedereen het ineens drinken?

Wat is chutney? Zo maak je het en gebruik je het in de keuken
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.