Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
geroosterde groene asperges

7x de lekkerste recepten met groene asperges

Advertentie

De asperges staan alweer te popelen om van de markt gepikt te worden. Voor wie alleen het witte goud in zijn mandje stopt; laat je eens inspireren door deze heerlijke recepten met groene asperges. Hierna wil je nooit meer anders!

Groene asperges

Breng de zon op je bord met deze knalgroene stengels. Wist je trouwens dat groene asperges hun prachtige kleur aan het zonnetje danken? Niet alleen de kleur is anders dan de witte variant, ook de smaak verschilt. Zo smaken groene asperges iets aardser en hartiger, terwijl witte asperges zacht en mild smaken.

Ben je benieuwd geworden? Je kunt groene asperges bereiden op verschillende manieren. Probeer een van de onderstaande recepten met groene asperges maar eens!

Wil je iedere week de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten met groene asperges:

asperges bladerdeeg

Asperges in bladerdeeg

Om de aspergetijd te vieren zetten wij graag deze heerlijke hapjes op tafel. Je maakt ze in een mum van tijd, zonder in te leveren op smaak. Om je vingers bij af te likken!

Naar het recept
een zachte aspergefrittata

Zachte aspergefrittata

Echt zo’n gerecht dat wat ons betreft tijdens een uitgebreide lunch of brunch niet mag ontbreken. Maak ’s ochtends deze zachte frittata en serveer ‘m met een heerlijke groene salade. Simpel én ook nog eens erg lekker!

Naar het recept
REDACTIEFAVORIET
geroosterde groene asperges

Geroosterde groene asperges met ei, avocado en tomaatjes

Het beste van foodies recepten in één, haast onmogelijk maar deze geroosterde groene asperges met ei, avocado en tomaatjes is wel favoriet!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 150 g kerstomaten
  • 2 avocado’s
  • 2 el olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • zout en peper
  • 0,5 bosje peterselie
  • 20 groene asperges

Bereiding

  1. Kook de eieren in 5-6 minuten halfhard. Was de tomaatjes en snijd ze in kwarten. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het in blokjes. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en hak ze grof. Meng de eieren met de avocado, de tomaatjes, 1 el olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Was de peterselie en schud hem goed droog. Hak de peterselie grof. Wrijf de asperges in met 1 el olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Rooster de asperges ca. 5 minuten op de barbecue. Leg de asperges op een schaal en verdeel er het avocadomengsel over. Bestrooi met de peterselie.

Entrecote met gegrilde groene asperges en paprikasalsa

Entrecote met gegrilde groene asperges en paprikasalsa

Voor wie eens wat anders wil voor het avondeten; combineer groene asperges met entrecote. Entrecote is een echte grillklassieker. Tip van ons: laat het vetrandje aan het vlees zitten tijdens het grillen, dit zorgt namelijk voor extra smaak én beschermt het vlees tegen uitdrogen.

Naar het recept
krokante asperges

Krokante asperges met citroenpesto en yoghurtdip

Maak de combinatie van asperges in bladerdeeg verrassend met citroenpesto en ook een yoghurtdip. En het allerbeste: je kunt deze dips heel gemakkelijk zelf maken. Het perfecte hapje om je familie en vrienden van hun sokken te blazen.

Naar het recept
Cover voor

Rosbiefrolletjes met roomkaas en groene asperges

Nog zo’n lekkere snack met asperges. Dit keer rollen we de asperges niet in bladerdeeg, maar in rosbief. Deze rosbiefrolletjes zijn ook nog eens licht, dus ideaal voor een lichte borrelplank!

Naar het recept
Citroenrisotto met groene asperges en gepocheerd ei

Citroenrisotto met groene asperges en gepocheerd ei

Groene asperges en een gepocheerd ei zijn een klassieke combinatie, maar zo ontzettend lekker. Zeker als je ze verwerkt in deze romige citroenrisotto. Smullen maar!

Naar het recept

Elke maand inspiratie?

Wil je elke maand de lekkerste inspiratie, recepten en verhalen op je deurmat? Bekijk dan eens onze voordelige abonnementen en kies voor Foodies Magazine!

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!