Bereiding

Zijn de asperges niet in het seizoen? Je kunt de bladerdeeghapjes ook met geroosterde paprika, cherry tomaatjes en/of pesto maken.

  1. Ver warmde oven op grillstand. Leg de plakken bacon op een bakplaat en grill 8-10 minuten in de oven totdat de zijkanten krokant beginnen te worden. Haal de bakplaat uit de oven en laat afkoelen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 180°C).
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de zes vierkantjes bladerdeeg op. Strooi op elk vierkant wat geraspte kaas. Zorg ervoor dat je wel wat kaas overhoud ter garnering. Snijd de onderkant van de asperges af en snijd de asperges in stukken van 10 cm. Plaats 4 stukken asperge diagonaal op elk vierkant. Snijd de bacon in kleine stukjes en verdeel over de asperges.
  3. Vouw de hoeken van elk bladerdeegvierkant samen en duw ze in het midden aan. Verdeel de overgebleven kaas over de bladerdeeghapjes.
  4. Schuif de bakplaat met bladerdeeghapjes in de oven en bak ze in ca. 20-25 minuten af. Wanneer ze goudbruin beginnen te kleuren, zijn ze klaar. Laat ze voor het serveren eerst een paar minuten afkoelen.

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Cassie Best & Liberty Mendez Foto’s: Mike English