Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
kerst voorgerecht rode bieten met ricotta

Rode bieten met ricotta en gebakken groene asperges

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Dat ricotta en groene asperges goed samen gaan, is geen nieuws. Maar met de combinatie met de zoete, milde smaak van de rode biet, maak je dit gerecht helemaal af.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Dat ricotta en groene asperges goed samen gaan, is geen nieuws. Maar met de combinatie met de zoete, milde smaak van de rode biet, maak je dit gerecht helemaal af.

Bereiding

  1. Snijd de bieten in schijfjes. Bedruppel de bieten met de olijfolie en de balsamico. Breng op smaak met zout en peper. Pel en snipper de sjalot. Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de peterselie grof.

  2. Meng de sjalot en de peterselie door de ricotta. Breng op smaak met zout en peper. Bak de asperges ca. 5 minuten rondom in de boter. Bestrooi ze met zout, peper en het sesamzaad. Leg de bietenschijfjes op borden en schep er de ricotta op. Verdeel de gebakken asperges over de ricotta.

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

3.3 / 5.0 (6 stemmen)