Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
kerst voorgerecht rode bieten met ricotta

Rode bieten met ricotta en gebakken groene asperges

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de bieten in schijfjes. Bedruppel de bieten met de olijfolie en de balsamico. Breng op smaak met zout en peper. Pel en snipper de sjalot. Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de peterselie grof.

  2. Meng de sjalot en de peterselie door de ricotta. Breng op smaak met zout en peper. Bak de asperges ca. 5 minuten rondom in de boter. Bestrooi ze met zout, peper en het sesamzaad. Leg de bietenschijfjes op borden en schep er de ricotta op. Verdeel de gebakken asperges over de ricotta.

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)