Bereiding

Dan ben je bij Oil & Vinegar aan het goede adres. Deze verrassende combinatie van asperges in bladerdeeg komt geweldig tot zijn recht met citroenpesto Oil & Vinegar en yoghurtdip. En het allerbeste: je kan deze heel gemakkelijk zelf maken. Het perfecte hapje om je familie en vrienden van hun sokken te blazen.

  1. Voor de asperges in bladerdeeg: Verwarm de oven voor op 175 °C. Snij ongeveer 2 cm van de onderkant van de groene asperges af. Halveer de plakken bladerdeeg en rol iedere helft iets uit  met een deegroller. Besmeer ieder stukje bladerdeeg met een theelepel Pesto al Limone en leg hier een groene asperge op. Rol het bladerdeeg om de asperge en zorg dat de uiteinden van het bladerdeeg goed aan elkaar zitten. Leg de asperges op een met bakpapier bekleed ovenplateau en zorg dat de bladerdeegsluiting steeds aan de onderzijde zit.
  2. Splits het ei en roer de eidooier los in een kleine kom met een scheutje melk. Smeer het losgeklopte eigeel met een keukenkwastje op de bovenkant van de aspergerolletjes. Strooi naar smaak wat chilipoeder, peper en aan- of sesamzaad over de aspergerolletjes. Bak de aspergerolletjes in ongeveer 15 minuten goudbruin in de oven.
  3. Yoghurtdip: Doe de Turkse yoghurt, het sap van een halve citroen en vijf eetlepels Olio di Oliva Basilico in een kom. Voeg zwarte peper en een snufje Hawaii-zout toe, en meng alle ingrediënten tot een smeuïge dip.