
Geroosterde groene asperges met ei, avocado en tomaatjes
Gemiddeld
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Kook de eieren in 5-6 minuten halfhard. Was de tomaatjes en snijd ze in kwarten. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het in blokjes. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en hak ze grof. Meng de eieren met de avocado, de tomaatjes, 1 el olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
Was de peterselie en schud hem goed droog. Hak de peterselie grof. Wrijf de asperges in met 1 el olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Rooster de asperges ca. 5 minuten op de barbecue. Leg de asperges op een schaal en verdeel er het avocadomengsel over. Bestrooi met de peterselie.