Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Rosbiefrolletjes met roomkaas en groene asperges

Rosbiefrolletjes met roomkaas en groene asperges

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Zeg je voorjaar, dan zeg je aspergeseizoen. Maak daar met de feestdagen gebruik van en serveer rosbiefrolletjes met roomkaas en groene asperges als voorgerecht voor Pasen.

Bereiding

  1. Snijd de houterige uiteinden van de asperges. Halveer de asperges. Blancheer de asperges ca. 2 minuten in kokend water. Koel de asperges af in ijswater. Pel en snipper de sjalot. Meng de sjalot door de roomkaas en breng op smaak met zout en peper.

  2. Leg op iedere plak rosbief een beetje roomkaas en een stuk asperge en rol op tot een strak rolletje. Herhaal met alle plakken rosbief en roomkaas. Verdeel telkens 5 rolletjes over borden.

  3. Was de kervel en schud hem goed droog. Hak de bieslook en de kervel grof. Meng de olijfolie met de sherryazijn en meng er de kruiden doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing over de rosbiefrolletjes. Bestrooi de rosbiefrolletjes met roomkaas en groene asperges met grof gemalen zwarte peper.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (2 stemmen)