Lees verder onder de advertentie
Maak jij dit jaar het voorgerecht tijdens de paasdagen? Van eenvoudig tot uitdagend, met een van deze zeven voorgerechten zit je deze Pasen zeker goed.
Lees verder onder de advertentie
Voorgerechten voor Pasen
Pak je dit jaar helemaal uit met Pasen? Dan staat er natuurlijk een uitgebreid diner op tafel, minimaal drie gangen. Wij verzamelden de lekkerste voorgerechten voor Pasen, mocht je nog op zoek zijn naar inspiratie. Ben je op zoek naar meer inspiratie voor Pasen? Bekijk dan ook onze tips voor hoofdgerechten voor Pasen en nagerechten voor Pasen!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Bloemkool-kaassoep met tijmcroutons
Bewaar de pompoensoep voor kerst en serveer een verrukkelijke bloemkool-kaassoep als voorgerecht voor Pasen. Passend bij het voorjaar én heel erg lekker…
Rosbiefrolletjes met roomkaas en groene asperges
Zeg je voorjaar, dan zeg je aspergeseizoen. Maak daar met de feestdagen gebruik van en serveer rosbiefrolletjes met roomkaas en groene asperges als voorgerecht voor Pasen.
Saladenestje met gepocheerd ei
Zonde om je alleen tijdens de brunch recepten met ei te serveren. Deze salade met knapperige groenten is dan ook perfect om je diner mee af te trappen. Eieren pocheren moeilijk? Niet wanneer je een scheutje azijn aan het kookwater toevoegt.
Bietencarpaccio met gepofte knoflook, tuinkers en kaascroutons
Carpaccio van rund is natuurlijk een klassiek voorgerecht, maar deze keer kiezen we voor de vegetarische variant. Bietjes lenen zich namelijk perfect voor dit voorgerecht voor Pasen. Toch liever klassiek? Zo kun je zelf klassieke carpaccio maken met tips van de slager.
Simpele (spicy) garnalencocktail
Het is misschien niet de meest originele keuze, maar wel makkelijk én lekker. Serveer je lekkere traktatie in een mooi glas en iedereen zal je overladen met complimentjes. Ga jij deze spicy garnalencocktail maken?
Steak tartare
Een steak tartare als voorgerecht voor Pasen: dat smaakt naar meer! Let er wel op dat je écht verse eidooiers gebruikt en een vlijmscherp mes om het vlees mee te snijden.
Ceviche
Voor deze ceviche gebruiken we kakelverse zeebaars. Het enige wat je dan nog nodig hebt is een zuurtje, wat peper en lekkere kruiden.
Onze tips
It’s a wrap: 15x recepten met wraps
Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
12x maaltijdsoep recepten die je vanavond nog wilt maken
Van sushi tot saté: dit zijn de lekkerste Aziatische streetfood recepten
Smoothie maken: 7x de lekkerste recepten
12x risotto recepten om van te genieten
Flammkuchen: 7x heerlijke recepten
Wentelteefjes maken: 7x de lekkerste recepten
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.
Lees verder onder de advertentie