Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
garnalencocktail

Voorgerechten voor Pasen: 10x de lekkerste recepten

Maak jij dit jaar het voorgerecht tijdens de paasdagen? Van eenvoudig tot uitdagend, met een van deze overheerlijke voorgerechten voor Pasen zit je zeker goed.

Lees verder na de advertentie

Voorgerechten voor Pasen

Staat er een paasdiner op het programma? Dan wordt dat natuurlijk een heerlijk uitgebreid diner, het liefst met minimaal drie gangen. Maar hoe start je? Met een van de onderstaande recepten natuurlijk! Wij verzamelden de lekkerste voorgerechten voor Pasen, zodat je hier je inspiratie vandaan kunt halen.

Tip

Ben je op zoek naar nog meer recepten voor Pasen? Bekijk dan ook onze tips voor ontbijt, brunch, lunch, baksels, borrel, hoofdgerechten en nagerechten voor Pasen! Kortom, we hebben het allemaal.

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Bloemkool-kaassoep met tijmcroutons

Bloemkool-kaassoep met tijmcroutons

Bewaar de pompoensoep voor kerst en serveer een verrukkelijke bloemkool-kaassoep als voorgerecht voor Pasen. Passend bij het voorjaar én heel erg lekker…

Naar het recept
Cover voor

Rosbiefrolletjes met roomkaas en groene asperges

Zeg je voorjaar, dan zeg je aspergeseizoen. Maak daar met de feestdagen gebruik van en serveer rosbiefrolletjes met roomkaas en groene asperges als voorgerecht voor Pasen.

Naar het recept
Krans van gerookte zalm

Krans van gerookte zalm

Serveer deze prachtige krans als start van je diner en je gasten zijn meteen onder de indruk! Het leuke? Hij is zo in elkaar gezet.

Naar het recept
Saladenestje met gepocheerd ei

Saladenestje met gepocheerd ei

Zonde om alleen tijdens de brunch recepten met ei te serveren. Deze salade met knapperige groenten is dan ook perfect om je diner mee af te trappen. Eieren pocheren moeilijk? Niet wanneer je een scheutje azijn aan het kookwater toevoegt.

Naar het recept
Coquille met grapefruit en groenetheedressing

Coquille met grapefruit en groenetheedressing

Het frisse van dille en komkommer doet het fantastisch bij de zachtzoete sintjakobsschelpen. Een feestelijk voorgerecht voor het voorjaar.

Naar het recept

Tip!

Bietencarpaccio met gepofte knoflook, tuinkers en kaascroutons

Bietencarpaccio met gepofte knoflook, tuinkers en kaascroutons

Carpaccio van rund is natuurlijk een klassiek voorgerecht, maar deze keer kiezen we voor de vegetarische variant. Bietjes lenen zich namelijk perfect voor dit voorgerecht voor Pasen. Toch liever klassiek? Zo kun je zelf klassieke carpaccio maken met tips van de slager.

Naar het recept
bord met aspergesoep

Aspergesoep

Met Pasen worden er massaal asperges gegeten. Wist je dat je van de schillen zelf heerlijke aspergesoep kan maken? Probeer het met dit recept!

Naar het recept
garnalencocktail

Simpele (spicy) garnalencocktail

Het is misschien niet de meest originele keuze, maar wel makkelijk én lekker. Serveer je lekkere traktatie in een mooi glas en iedereen zal je overladen met complimentjes. Ga jij deze spicy garnalencocktail maken?

Naar het recept
Steak tartare

Klassieke steak tartaar

Een steak tartare als voorgerecht voor Pasen: dat smaakt naar meer! Let er wel op dat je écht verse eidooiers gebruikt en een vlijmscherp mes om het vlees mee te snijden.

Naar het recept
Ceviche

Ceviche

Voor deze ceviche gebruiken we kakelverse zeebaars. Het enige wat je dan nog nodig hebt is een zuurtje, wat peper en lekkere kruiden.

Naar het recept
recepten met tonijn: vitello tonnato

Vitello tonnato

Vitello tonnato is hét voorbeeld van Italiaanse eenvoud. Hoe je dit bekende voorgerecht van kalfsvlees en tonijnsaus perfect maakt? Bekijk snel het recept en ga aan de slag.

Naar het recept

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Foodies favoriet
garnalencocktail

Simpele (spicy) garnalencocktail

Feestelijke gelegenheid? Met dit recept voor een spicy garnalencocktail scoor je altijd!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

200 ml tomatensap
3 limoenen
1-2 el Tabasco chipotle
4 lente-uitjes fijngehakt
1 bosje koriander grof gehakt
2 avocado’s in stukjes
400 g grote garnalen gekookt en gepeld
400 g kleine garnalen gekookt en gepeld
tortillachips

Bereiding

  1. Meng het tomatensap met het sap van 2 limoenen, de Tabasco, de lenteui, de koriander en de avocado. Voeg naar smaak meer Tabasco of limoensap toe.

  2. Meng de garnalen erdoorheen en serveer in cocktailglazen met partjes limoen en tortillachips.

© olive Magazine/Immediate Magazine Foto’s: Myles New Receptuur: Lulu Grimes, Janine Ratcliffe Styling: Katie Cecil Foodstyling: Sal Henley 

Onze tips

Profielfoto van

Lotus van Overveldt

Eindredacteur

Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!