Voorgerechten voor Pasen

Pak je dit jaar helemaal uit met Pasen? Dan staat er natuurlijk een uitgebreid diner op tafel, minimaal drie gangen. Wij verzamelden de lekkerste voorgerechten voor Pasen, mocht je nog op zoek zijn naar inspiratie. Welke kies jij? Mocht je op zoek zijn naar nog meer inspiratie, bekijk dan ook onze tips voor hoofdgerechten voor Pasen en nagerechten voor Pasen!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Bietencarpaccio met gepofte knoflook

Carpaccio van rund is natuurlijk een klassiek voorgerecht, maar deze keer kiezen we voor de vegetarische variant. Dit recept is een van onze favoriete alternatieven voor de klassieke rundercarpaccio. Bietjes lenen zich namelijk perfect voor dit voorgerecht voor Pasen. Toch liever klassiek? Zo kun je zelf klassieke carpaccio maken met tips van de slager.

> naar het recept: bietencarpaccio met gepofte knoflook

vegetarisch recept

2. Voorgerechten voor Pasen: spicy garnalencocktail

Het is misschien niet de meest originele keuze, maar wel makkelijk én lekker. Serveer je lekkere traktatie in een mooi glas en iedereen zal je overladen met complimentjes. Ga jij deze spicy garnalencocktail maken?

> naar het recept: spicy garnalencocktail

garnalencocktail

3. Saladenestje met gepocheerd ei

Zonde om je alleen tijdens de brunch een eiergerecht te serveren. Deze salade met knapperige groenten is dan ook perfect om je gangendiner mee af te trappen wat ons betreft. Eieren pocheren moeilijk? Niet wanneer je een scheutje azijn aan het kookwater toevoegt.

> naar het recept: saladenestje met gepocheerd ei

Voorgerechten voor Pasen: saladenestje met gepocheerd ei

4. Steak tartare

Een steak tartare als voorgerecht voor Pasen: dat smaakt naar meer! Let er wel op dat je écht verse eidooiers gebruikt en een vlijmscherp mes om het vlees mee te snijden.

> naar het recept: steak tartare

Steak tartare

5. Bloemkool-kaassoep met tijmcroutons

Bewaar de pompoensoep voor kerst en serveer een verrukkelijke bloemkool-kaassoep als voorgerecht voor Pasen. Dat is helemaal passend bij het voorjaar.

> naar het recept: bloemkool-kaassoep met tijmcroutons

Bloemkool-kaassoep met tijmcroutons

6. Voorgerechten voor Pasen: ceviche

Voor deze ceviche gebruiken we hele verse zeebaars. Het enige wat je dan nog nodig hebt, is een zuurtje, peper en lekkere kruiden.

> naar het recept: ceviche

Voorgerechten voor Pasen: ceviche

7. Rosbiefrolletjes met roomkaas en groene asperges

Zeg je voorjaar, dan zeg je aspergeseizoen. Maak daar met de feestdagen gebruik van en serveer rosbiefrolletjes met roomkaas en groene asperges als voorgerecht voor Pasen.

> naar het recept: rosbiefrolletjes met roomkaas en groene asperges

 

Lees ook: