Advertentie
Maak jij dit jaar het voorgerecht tijdens de paasdagen? Van eenvoudig tot uitdagend, met een van deze zeven voorgerechten zit je deze Pasen zeker goed.
Voorgerechten voor Pasen
Pak je dit jaar helemaal uit met Pasen? Dan staat er natuurlijk een uitgebreid diner op tafel, minimaal drie gangen. Wij verzamelden de lekkerste voorgerechten voor Pasen, mocht je nog op zoek zijn naar inspiratie. Ben je op zoek naar meer inspiratie voor Pasen? Bekijk dan ook onze tips voor hoofdgerechten voor Pasen en nagerechten voor Pasen!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Bloemkool-kaassoep met tijmcroutons
Bewaar de pompoensoep voor kerst en serveer een verrukkelijke bloemkool-kaassoep als voorgerecht voor Pasen. Passend bij het voorjaar én heel erg lekker…
Naar het receptRosbiefrolletjes met roomkaas en groene asperges
Zeg je voorjaar, dan zeg je aspergeseizoen. Maak daar met de feestdagen gebruik van en serveer rosbiefrolletjes met roomkaas en groene asperges als voorgerecht voor Pasen.
Naar het receptSaladenestje met gepocheerd ei
Zonde om je alleen tijdens de brunch recepten met ei te serveren. Deze salade met knapperige groenten is dan ook perfect om je diner mee af te trappen. Eieren pocheren moeilijk? Niet wanneer je een scheutje azijn aan het kookwater toevoegt.
Naar het receptBietencarpaccio met gepofte knoflook, tuinkers en kaascroutons
Carpaccio van rund is natuurlijk een klassiek voorgerecht, maar deze keer kiezen we voor de vegetarische variant. Bietjes lenen zich namelijk perfect voor dit voorgerecht voor Pasen. Toch liever klassiek? Zo kun je zelf klassieke carpaccio maken met tips van de slager.
Naar het receptSpicy garnalencocktail
Het is misschien niet de meest originele keuze, maar wel makkelijk én lekker. Serveer je lekkere traktatie in een mooi glas en iedereen zal je overladen met complimentjes. Ga jij deze spicy garnalencocktail maken?
Naar het receptSteak tartare
Een steak tartare als voorgerecht voor Pasen: dat smaakt naar meer! Let er wel op dat je écht verse eidooiers gebruikt en een vlijmscherp mes om het vlees mee te snijden.
Naar het receptCeviche
Voor deze ceviche gebruiken we kakelverse zeebaars. Het enige wat je dan nog nodig hebt is een zuurtje, wat peper en lekkere kruiden.
Naar het receptOnze tips
Slagroomtaart: 5x verrassende recepten voor een verjaardag
5x recepten voor tompouce
Oranje boven: 9x recepten voor Koningsdag
5x zoete lekkernijen met kwark
Zomerse salade bij de BBQ: recepten en tips
5x recepten voor Hollandse koekjes
5x bakken met rabarber
Koningsdag cocktails: deze drankjes wil je maken
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.