
Maak jij dit jaar het voorgerecht tijdens de paasdagen? Van eenvoudig tot uitdagend, met een van deze overheerlijke voorgerechten voor Pasen zit je zeker goed.
Lees verder na de advertentie
Voorgerechten voor Pasen
Staat er een paasdiner op het programma? Dan wordt dat natuurlijk een heerlijk uitgebreid diner, het liefst met minimaal drie gangen. Maar hoe start je? Met een van de onderstaande recepten natuurlijk! Wij verzamelden de lekkerste voorgerechten voor Pasen, zodat je hier je inspiratie vandaan kunt halen.
Ben je op zoek naar nog meer recepten voor Pasen? Bekijk dan ook onze tips voor ontbijt, brunch, lunch, baksels, borrel, hoofdgerechten en nagerechten voor Pasen! Kortom, we hebben het allemaal.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Bloemkool-kaassoep met tijmcroutons
Bewaar de pompoensoep voor kerst en serveer een verrukkelijke bloemkool-kaassoep als voorgerecht voor Pasen. Passend bij het voorjaar én heel erg lekker…

Rosbiefrolletjes met roomkaas en groene asperges
Zeg je voorjaar, dan zeg je aspergeseizoen. Maak daar met de feestdagen gebruik van en serveer rosbiefrolletjes met roomkaas en groene asperges als voorgerecht voor Pasen.

Krans van gerookte zalm
Serveer deze prachtige krans als start van je diner en je gasten zijn meteen onder de indruk! Het leuke? Hij is zo in elkaar gezet.

Saladenestje met gepocheerd ei
Zonde om alleen tijdens de brunch recepten met ei te serveren. Deze salade met knapperige groenten is dan ook perfect om je diner mee af te trappen. Eieren pocheren moeilijk? Niet wanneer je een scheutje azijn aan het kookwater toevoegt.

Coquille met grapefruit en groenetheedressing
Het frisse van dille en komkommer doet het fantastisch bij de zachtzoete sintjakobsschelpen. Een feestelijk voorgerecht voor het voorjaar.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Bietencarpaccio met gepofte knoflook, tuinkers en kaascroutons
Carpaccio van rund is natuurlijk een klassiek voorgerecht, maar deze keer kiezen we voor de vegetarische variant. Bietjes lenen zich namelijk perfect voor dit voorgerecht voor Pasen. Toch liever klassiek? Zo kun je zelf klassieke carpaccio maken met tips van de slager.

Aspergesoep
Met Pasen worden er massaal asperges gegeten. Wist je dat je van de schillen zelf heerlijke aspergesoep kan maken? Probeer het met dit recept!

Simpele (spicy) garnalencocktail
Het is misschien niet de meest originele keuze, maar wel makkelijk én lekker. Serveer je lekkere traktatie in een mooi glas en iedereen zal je overladen met complimentjes. Ga jij deze spicy garnalencocktail maken?

Klassieke steak tartaar
Een steak tartare als voorgerecht voor Pasen: dat smaakt naar meer! Let er wel op dat je écht verse eidooiers gebruikt en een vlijmscherp mes om het vlees mee te snijden.

Ceviche
Voor deze ceviche gebruiken we kakelverse zeebaars. Het enige wat je dan nog nodig hebt is een zuurtje, wat peper en lekkere kruiden.

Vitello tonnato
Vitello tonnato is hét voorbeeld van Italiaanse eenvoud. Hoe je dit bekende voorgerecht van kalfsvlees en tonijnsaus perfect maakt? Bekijk snel het recept en ga aan de slag.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Simpele (spicy) garnalencocktail
Feestelijke gelegenheid? Met dit recept voor een spicy garnalencocktail scoor je altijd!
Ingrediënten
Bereiding
Meng het tomatensap met het sap van 2 limoenen, de Tabasco, de lenteui, de koriander en de avocado. Voeg naar smaak meer Tabasco of limoensap toe.
Meng de garnalen erdoorheen en serveer in cocktailglazen met partjes limoen en tortillachips.
© olive Magazine/Immediate Magazine Foto’s: Myles New Receptuur: Lulu Grimes, Janine Ratcliffe Styling: Katie Cecil Foodstyling: Sal Henley
Onze tips

Deze hoofdgerechten voor Pasen stelen de show

Italiaans menu voor Pasen

Paasrecepten: 3x smullen met Pasen

Lekker en gezond: 3-gangen menu voor Pasen

De lekkerste kookboeken om met Pasen uit te koken

Zonnige smaken: Mexicaans eten voor elke dag

Makkelijke maaltijdsalades: 15x de lekkerste recepten

Zo kun je zelf het perfecte naan brood maken
Lotus van Overveldt
Eindredacteur
Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.