Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Krans van gerookte zalm

Krans van gerookte zalm

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Aantal personen
8

Ingrediënten

Serveer deze prachtige krans als start van je diner en je gasten zijn meteen onder de indruk! Het leuke? Hij is zo in elkaar gezet.

Bereiding

  1. Neem een grote serveerschaal (ca. 45 cm Ø) en gebruik een klein boter- of paletmesje om de roomkaas in twee ringen in dopjes op de schaal te smeren. Laat in het midden ruimte open.

  2. Schaaf met een dunschiller of mandoline dunne linten van de komkommer en de venkel. Houd eventueel venkelloof apart om te serveren. Schep de venkel- en komkommerlinten om met de rucola, de helft van de olijfolie, het citroensap, zout en peper. Verdeel de salade over de roomkaas, scheur de zalm in stukjes en leg deze erbovenop.

  3. Bestrooi met de ui en de granaatappelpitten, besprenkel met de rest van de olijfolie en wat zwarte peper. Steek de partjes citroen in de salade en leg de blini’s, melbatoast of minibagels erbij. Serveer in het midden van de tafel, zodat iedereen zijn eigen toastje kan beleggen.

Per portie: 241 kcal | 4 g koolhydraten | 11 g eiwit | 19 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Ailsa Burt Fotografie: Kim Lightbody Styling: Lauren Miller Foodstyling: Hanna Miller

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)