Italiaans menu voor Pasen

Wist je dat Pasen in Italië een van de belangrijkste feestdagen van het jaar is? Dit is het moment om het voorjaar te vieren en uit te pakken met een uitgebreid diner. Om het net zo serieus aan te pakken als de Italianen, delen wij een Italiaans menu voor Pasen waarmee jij gegarandeerd indruk maakt op je familie of vrienden. Van antipasti tot dolci, deze recepten zijn alles wat je nodig hebt om een onvergetelijke maaltijd op tafel te zetten!

Wil je ook de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Misschien niet de meest voor de hand liggende keuze, maar een puree van witte bonen is een van onze favoriete bruschetta toppings. De combinatie met tuinbonen, verse salie en knoflook is verrassend en erg lekker. Probeer maar!

> naar het recept: bruschetta met wittebonenpuree en salie

Bruschetta met wittebonenpuree en salie

Hoofdgerecht

Bij een klassieke risotto denk je misschien niet gelijk aan de combinatie van citroen, groene asperges en een gepocheerd ei. Maar probeer het eens, het is heerlijk. Wat ons betreft zijn dit de perfecte smaken voor het voorjaar en daarmee het ideale hoofdgerecht voor dit Italiaans menu voor Pasen.

> naar het recept: citroenrisotto met groene asperges en gepocheerd ei

Citroenrisotto met groene asperges en gepocheerd ei italiaans menu pasen

Nagerecht

Als nagerecht voor dit Italiaans menu voor Pasen serveren we colomba pasquale. Dit zijn zoete broodjes die in Italië speciaal voor het feest worden gebakken. Ze staan symbool voor de vrede en zijn daarmee wat ons betreft de perfecte afsluiter van het diner.

> naar het recept: colomba pasquale (Italiaanse paasduiven)

Colomba pasquale (Italiaanse paasduiven)

Lees ook: La dolce vita: 5x klassieke Italiaanse desserts