Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

Citroenrisotto met groene asperges en gepocheerd ei

Italiaans menu voor Pasen

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nu voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit Italiaanse menu voor Pasen maak je gegarandeerd indruk!

Lees verder onder de advertentie

Italiaans menu voor Pasen

Wist je dat Pasen in Italië een van de belangrijkste feestdagen van het jaar is? Dit is het moment om het voorjaar te vieren en uit te pakken met een uitgebreid diner. Om het net zo serieus aan te pakken als de Italianen, delen wij een Italiaans menu voor Pasen waarmee jij gegarandeerd indruk maakt op je familie of vrienden. Van antipasti tot dolci, deze recepten zijn alles wat je nodig hebt om een onvergetelijke maaltijd op tafel te zetten!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Bruschetta met wittebonenpuree en salie

Bruschetta met wittebonenpuree en salie

Misschien niet de meest voor de hand liggende keuze, maar een puree van witte bonen is een van onze favoriete bruschetta toppings. De combinatie met tuinbonen, verse salie en knoflook is verrassend en erg lekker. Probeer maar!

Naar het recept

Hoofdgerecht

Citroenrisotto met groene asperges en gepocheerd ei

Citroenrisotto met groene asperges en gepocheerd ei

Bij een klassieke risotto denk je misschien niet gelijk aan de combinatie van citroen, groene asperges en een gepocheerd ei. Maar probeer het eens, het is heerlijk. Wat ons betreft zijn dit de perfecte smaken voor het voorjaar en daarmee het ideale hoofdgerecht voor dit Italiaans menu voor Pasen.

Naar het recept

Nagerecht

Colomba pasquale (Italiaanse paasduiven)

Colomba pasquale (Italiaanse paasduiven)

Als nagerecht voor dit Italiaans menu voor Pasen serveren we colomba pasquale. Dit zijn zoete broodjes die in Italië speciaal voor het feest worden gebakken. Ze staan symbool voor de vrede en zijn daarmee wat ons betreft de perfecte afsluiter van het diner.

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Lees verder onder de advertentie

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!