
Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nu voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit Italiaanse menu voor Pasen maak je gegarandeerd indruk!
Lees verder na de advertentie
Italiaans menu voor Pasen
Wist je dat Pasen in Italië een van de belangrijkste feestdagen van het jaar is? Dit is het moment om het voorjaar te vieren en uit te pakken met een uitgebreid diner. Om het net zo serieus aan te pakken als de Italianen, delen wij een Italiaans menu voor Pasen waarmee jij gegarandeerd indruk maakt op je familie of vrienden. Van antipasti tot dolci, deze recepten zijn alles wat je nodig hebt om een onvergetelijke maaltijd op tafel te zetten!
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Voorgerecht

Bruschetta met wittebonenpuree en salie
Misschien niet de meest voor de hand liggende keuze, maar een puree van witte bonen is een van onze favoriete bruschetta toppings. De combinatie met tuinbonen, verse salie en knoflook is verrassend en erg lekker. Probeer maar!
Hoofdgerecht

Citroenrisotto met groene asperges en gepocheerd ei
Bij een klassieke risotto denk je misschien niet gelijk aan de combinatie van citroen, groene asperges en een gepocheerd ei. Maar probeer het eens, het is heerlijk. Wat ons betreft zijn dit de perfecte smaken voor het voorjaar en daarmee het ideale hoofdgerecht voor dit Italiaans menu voor Pasen.
Nagerecht

Colomba pasquale (Italiaanse paasduiven)
Als nagerecht voor dit Italiaans menu voor Pasen serveren we colomba pasquale. Dit zijn zoete broodjes die in Italië speciaal voor het feest worden gebakken. Ze staan symbool voor de vrede en zijn daarmee wat ons betreft de perfecte afsluiter van het diner.
Onze tips

5x lekkers bakken voor Pasen

Voorgerechten voor Pasen: 10x de lekkerste recepten

Dit zijn de lekkerste recepten voor een vegetarische paasbrunch

Bakken met paaseitjes: 5x recepten voor Pasen

5x recepten met asperges voor de paasbrunch

De beste recepten om te bakken voor de paasbrunch

Dit is hét recept voor de ultieme hartige paastaart

Buiten eten zonder gezoem? Zo houd je insecten op afstand
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.