Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Colomba pasquale (Italiaanse paasduiven)

Colomba pasquale (Italiaanse paasduiven)

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 9

Voor het deeg

Voor het glazuur

Voor de versiering

Deze zoete broodjes worden met Pasen gebakken als symbool van vrede.

Bereiding

  1. Los de gist op in ca. 80 ml lauwwarm water. Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Schenk er het gistwater in. Voeg de suiker, de boter in blokjes, de eieren, de eidooier, het vanillearoma, het zout, de sinaasappelschil en de citroenschil toe. Kneed het geheel tot een glad deeg. Voeg tijdens het kneden geleidelijk ca. 80 ml lauwwarm water toe. Vorm het deeg tot een bal. Doe het in een kom, dek af en laat ca. 1 uur en 30 minuten rijzen op een warme plek.

  2. Verdeel het deeg in stukken van elk 100 g. Breng het deeg op spanning door het aan beide zijden over elkaar heen te vouwen en rol het tot een bol. Draai het deeg een kwartslag en herhaal het vouwen en rollen. Snijd elk stuk in 2 stukken. Rek de strengen deeg een beetje op. Vorm van de 2 stukken het lijf en de vleugels van de duif. Herhaal dit met de andere stukken deeg tot je 9 duiven hebt. Leg de deegduiven op een met bakpapier beklede bakplaat, dek ze af en laat ze ca. 1 uur rijzen.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C). Roer voor het glazuur de bloem en de suiker door elkaar. Roer er water doorheen tot je een dik glazuur hebt. Bestrijk de duiven met het glazuur. Bestrooi ze met wat suiker en poedersuiker. Bak de duiven 8-10 minuten in de oven. Let daarbij goed op! Door de suikerlaag kunnen de duiven snel (te) donker kleuren. Neem de duiven uit de oven en bestuif ze met nog wat poedersuiker.

© Fotografie: Stephan van Raay/ Foodstyling & receptuur: Willem van Santen / Styling: Willemijn van Kamp

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)