Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Bruschetta met wittebonenpuree en salie

Bruschetta met wittebonenpuree en salie

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

  • 3 minuten wachttijd3 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Snijd het stokbrood schuin in plakjes van ca. 2 cm dik en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bedruip met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak het brood in ca. 12 minuten krokant in de oven.

  2. Verhit intussen 3 el olijfolie in een pan en fruit er de knoflook en 1 takje salie in tot de knoflook glazig is. Voeg de witte bonen toe en meng goed door elkaar. Schep het mengsel in een keukenmachine en maal er een fijne puree van. Breng op smaak met zout, peper en eventueel nog wat olijfolie.

  3. Pluk de overgebleven salieblaadjes van de takjes. Verhit nog wat olijfolie in een pan en bak er de salieblaadjes krokant in. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrijk de plakjes brood met de bonenpuree. Verdeel er wat tuinbonen over en bestrooi met verkruimelde salieblaadjes.

Per portie: 415 kcal | 45 g koolhydraten | 13 g eiwit | 19 g vet

Receptuur: Jacqueline Sluij ter Foto’s: Willem van Santen Foodstyling: Alexandra Hereij gers

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)