Lees verder onder de advertentie
Bakken met paaseitjes: 5x recepten voor Pasen
De lente is in volle gang en dat betekent maar één ding: Pasen staat voor de deur! En hoe kan je dat nou beter vieren dan met een lekker stuk gebak? Daarom delen wij onze favoriete bakrecepten met paaseitjes om in de feeststemming te komen.
Lees verder onder de advertentie
Bakken met paaseitjes
In het voorjaar kunnen wij geen genoeg krijgen van chocolade-eitjes. Om zo te snoepen of te verwerken in zoet gebak. Want wist je dat je heel goed kan bakken met paaseitjes? Hiermee maak je de ideale traktatie om de paasdagen mee te vieren. Je kunt bijvoorbeeld paaseitjes als feestelijke garnering gebruiken op cakes of taarten of de eitjes smelten of fijnhakken en verwerken als smaakvolle twist in allerhande bakrecepten. Ter inspiratie delen wij onze favoriete cakes, taarten en rocky roads om te bakken met paaseitjes!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Paaseitjes kopen
Wil jij deze heerlijke recepten bakken met Pasen? Dan hoef je voor goede eitjes gelukkig niet lang te zoeken. Bij Kruidvat verkopen ze namelijk wel 13 verschillende soorten zakjes met daarin diverse smaken paaseitjes. Wat denk je bijvoorbeeld van karamel & zeezout, pistache of hazelnoot? Of kies voor de klassieke smaken en ga voor de massieve melk-, witte-, en pure chocolade-eitjes. Jij kiest jouw favoriet! Met zoveel verschillende smaken zit er voor iedereen wat tussen.
Rockyroads met paaseitjes
De weg naar Pasen is geplaveid met…crunchy paaseitjes! Maak deze rocky roads en probeer er maar eens af te blijven tot het paasfeest aanbreekt. Dat is een stuk moeilijker dan het maken van deze traktatie. Binnen een kwartiertje ben je al klaar.
Chocoladecheesecake met paaseitjes
Je paasbrunch dit jaar aanvullen met iets bijzonders? Kies eens voor dit heerlijke recept voor een chocoladecheesecake met paaseitjes. Hiermee wordt Pasen een feestje voor iedereen! Ter garnering kun je net als in het recept kiezen voor gevulde chocolade-eieren, maar massieve melk-, pure-, of witte chocolade-eitjes mogen natuurlijk ook.
Advocaat-chocoladetaart voor Pasen
Jaren geleden sierde deze prachtige feestelijke taart de cover van ons paasnummer, maar deze paastaart is nog steeds tijdloos lekker. Vergeet de taart vooral niet rijkelijk met (paas)eitjes te versieren. Zo is ‘ie helemaal in thema!
Rocky road cheesecake bars voor Pasen
Deze rocky roads met cheesecake topping zijn reuze feestelijk en is ook nog eens waanzinnig lekker. Wel oppassen dat je niet alle eitjes al tijdens het bakken oppeuzelt.
Paastaart met witte chocolade
Het leukste aan het maken van deze feestelijke taart? Het versieren met onredelijke hoeveelheden witte chocolade natuurlijk! Het is Pasen, dus dan mag dat. Versier de taart naar je eigen smaak. Wat paashaasjes erop? Een paar kuikentjes erbij? Just go for it!
Onze tips
It’s a wrap: 15x recepten met wraps
Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
12x maaltijdsoep recepten die je vanavond nog wilt maken
Van sushi tot saté: dit zijn de lekkerste Aziatische streetfood recepten
Smoothie maken: 7x de lekkerste recepten
12x risotto recepten om van te genieten
Flammkuchen: 7x heerlijke recepten
Wentelteefjes maken: 7x de lekkerste recepten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.
Lees verder onder de advertentie