Bakken met paaseitjes

In het voorjaar kunnen wij geen genoeg krijgen van chocolade-eitjes. Om zo te snoepen of te verwerken in zoet gebak. Want wist je dat je heel goed kan bakken met paaseitjes? Hiermee maak je de ideale traktatie om de paasdagen mee te vieren. Je kunt bijvoorbeeld paaseitjes als feestelijke garnering gebruiken op cakes of taarten of de eitjes smelten of fijnhakken en verwerken als smaakvolle twist in allerhande bakrecepten. Ter inspiratie delen wij onze favoriete cakes, taarten en rocky roads om te bakken met paaseitjes!

Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Paaseitjes kopen

Wil jij aan de slag met deze heerlijke recepten voor Pasen? Dan hoef je voor goede eitjes gelukkig niet lang te zoeken. Bij Kruidvat verkopen ze namelijk wel 13 verschillende soorten zakjes met daarin diverse smaken paaseitjes. Wat denk je bijvoorbeeld van karamel & zeezout, pistache of hazelnoot? Of kies voor de klassieke smaken en ga voor de massieve melk-, witte-, en pure chocolade-eitjes. Jij kiest jouw favoriet! Met zoveel verschillende smaken zit er voor iedereen wat tussen.

Rockyroads met paaseitjes

De weg naar Pasen is geplaveid met…crunchy paaseitjes! Maak deze rocky roads en probeer er maar eens af te blijven tot het paasfeest aanbreekt. Dat is een stuk moeilijker dan het maken van deze traktatie. Binnen een kwartiertje ben je al klaar.

> naar het recept: rockyroads met paaseitjes

bakken met paaseitjes

Chocoladecheesecake met paaseitjes

Je paasbrunch dit jaar aanvullen met iets bijzonders? Kies eens voor dit heerlijke recept voor een chocoladecheesecake met paaseitjes. Hiermee wordt Pasen een feestje voor iedereen! Ter garnering kun je net als in het recept kiezen voor gevulde chocolade-eieren, maar massieve melk-, pure-, of witte chocolade-eitjes mogen natuurlijk ook.

> naar het recept: chocoladecheesecake met paaseitjes

Chocoladecheesecake met paaseitjes

Advocaat-chocoladetaart voor Pasen

Jaren geleden sierde deze prachtige feestelijke taart de cover van ons paasnummer, maar deze taart is nog steeds tijdloos lekker. Pak je oude Foodies erbij of klik gewoon op onderstaande link om hem te maken. Vergeet ‘m vooral niet rijkelijk met je favoriete (paas)eitjes te versieren. Zo is ‘ie helemaal in thema!

> naar het recept: advocaat-chocoladetaart voor Pasen

Advocaat-chocoladetaart voor Pasen

Rocky road cheesecake bars

Kun je niet kiezen tussen de cheesecake en rocky roads? Combineer deze twee Amerikaanse gebakjes dan gewoon. Met dit recept maak je taartjes met een bodem van rocky road en een topping van cheesecake. Het wordt niet gauw veel lekkerder dan dit!

> naar het recept: rocky road cheesecake bars voor Pasen

Rocky road cheesecake bars voor Pasen

Paastaart met witte chocolade

Het leukste aan het maken van deze feestelijke taart? Het versieren met onredelijke hoeveelheden chocolade natuurlijk! Het is Pasen, dus dan mag dat. Je kan de taart versieren naar eigen smaak dus kies vooral jouw favoriete paaseitjes bij Kruidvat uit en garneer de taart ermee. Wat paashaasjes erop? Een paar kuikentjes erbij? Just go for it!

> naar het recept: paastaart met witte chocolade

Paastaart met witte chocolade

Lees ook: Dit zijn de lekkerste recepten voor chocoladetaart