Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Rocky road cheesecake bars voor Pasen

Bakken met paaseitjes: 5x recepten voor Pasen

In samenwerking met Kruidvat

Advertentie

De lente is in volle gang en dat betekent maar één ding: Pasen staat voor de deur! En hoe kan je dat nou beter vieren dan met een lekker stuk gebak? Daarom delen wij onze favoriete bakrecepten met paaseitjes om in de feeststemming te komen.

Bakken met paaseitjes

In het voorjaar kunnen wij geen genoeg krijgen van chocolade-eitjes. Om zo te snoepen of te verwerken in zoet gebak. Want wist je dat je heel goed kan bakken met paaseitjes? Hiermee maak je de ideale traktatie om de paasdagen mee te vieren. Je kunt bijvoorbeeld paaseitjes als feestelijke garnering gebruiken op cakes of taarten of de eitjes smelten of fijnhakken en verwerken als smaakvolle twist in allerhande bakrecepten. Ter inspiratie delen wij onze favoriete cakes, taarten en rocky roads om te bakken met paaseitjes!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Paaseitjes kopen

Wil jij deze heerlijke recepten bakken met Pasen? Dan hoef je voor goede eitjes gelukkig niet lang te zoeken. Bij Kruidvat verkopen ze namelijk wel 13 verschillende soorten zakjes met daarin diverse smaken paaseitjes. Wat denk je bijvoorbeeld van karamel & zeezout, pistache of hazelnoot? Of kies voor de klassieke smaken en ga voor de massieve melk-, witte-, en pure chocolade-eitjes. Jij kiest jouw favoriet! Met zoveel verschillende smaken zit er voor iedereen wat tussen.

Cover voor

Rockyroads met paaseitjes

De weg naar Pasen is geplaveid met…crunchy paaseitjes! Maak deze rocky roads en probeer er maar eens af te blijven tot het paasfeest aanbreekt. Dat is een stuk moeilijker dan het maken van deze traktatie. Binnen een kwartiertje ben je al klaar.

Naar het recept
Chocoladecheesecake met paaseitjes

Chocoladecheesecake met paaseitjes

Je paasbrunch dit jaar aanvullen met iets bijzonders? Kies eens voor dit heerlijke recept voor een chocoladecheesecake met paaseitjes. Hiermee wordt Pasen een feestje voor iedereen! Ter garnering kun je net als in het recept kiezen voor gevulde chocolade-eieren, maar massieve melk-, pure-, of witte chocolade-eitjes mogen natuurlijk ook.

Naar het recept
Advocaat-chocoladetaart voor Pasen

Advocaat-chocoladetaart voor Pasen

Jaren geleden sierde deze prachtige feestelijke taart de cover van ons paasnummer, maar deze paastaart is nog steeds tijdloos lekker. Vergeet de taart vooral niet rijkelijk met (paas)eitjes te versieren. Zo is ‘ie helemaal in thema!

Naar het recept
Rocky road cheesecake bars voor Pasen

Rocky road cheesecake bars voor Pasen

Deze rocky roads met cheesecake topping zijn reuze feestelijk en is ook nog eens waanzinnig lekker. Wel oppassen dat je niet alle eitjes al tijdens het bakken oppeuzelt.

Naar het recept
Paastaart met witte chocolade

Paastaart met witte chocolade

Het leukste aan het maken van deze feestelijke taart? Het versieren met onredelijke hoeveelheden witte chocolade natuurlijk! Het is Pasen, dus dan mag dat. Versier de taart naar je eigen smaak. Wat paashaasjes erop? Een paar kuikentjes erbij? Just go for it!

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!