Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Rocky road cheesecake bars voor Pasen

Rocky road cheesecake bars voor Pasen

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 16

Ingrediënten

Deze rocky roads met cheesecake topping zijn reuze feestelijk en is ook nog eens waanzinnig lekker. Wel oppassen dat je niet alle eitjes al tijdens het bakken oppeuzelt.

Bereiding

  1. Bekleed een vierkant bakblik (ca. 20×20 cm) met bakpapier en zet opzij. Verwarm vervolgens in een steelpan de boter, 175 g pure chocolade en golden syrup. Roer het geregeld door en laat smelten op laag vuur.

  2. Breek de biscuitjes in kleine stukjes. Zorg ervoor dat deze biscuitkruimels variëren in grootte. Voeg samen met het gedroogde fruit, de noten en marshmallows in een kom. Neem het pannetje met de gesmolten chocolade van het vuur en giet de gesmolten chocolade over de biscuitkruimels, gedroogde fruit, noten en marshmallows. Roer het geheel goed door zodat elk stukje met chocolade bedekt is. Schep dit mengsel vervolgens over in de bakvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Laat je rocky road dan minstens 1 uur afkoelen.

  3. Laat de gelatineblaadjes 5 minuten in een kom met water zacht worden. Verwarm ondertussen in een kleine pan de room. Haal de gelatineblaadjes uit het water en knijp ze goed uit voordat je ze aan de pan met room toevoegt. Roer het geheel goed door totdat de gelatine is opgelost. Laat het roommengsel 10 minuten afkoelen.

  4. Klop de roomkaas, suiker en het warme roommengsel samen in een kom totdat er geen klontjes meer in het mengsel zitten. Giet dit cheesecake-mengsel over de afgekoelde rocky road (stap 2) en verspreid het gelijkmatig. Laat het minstens 1 uur afkoelen.

  5. Laat de resterende chocolade smelten door het in een kommetje 20 seconde in de magnetron op te warmen. Drizzle de gesmolten chocolade over je cheesecake rocky roads en bestrooi het met de mini chocolade-eitjes.

Per portie: 396 kcal | 33 g koolhydraten | 4 g eiwit | 27 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Cassie Best & Liberty Mendez Foto’s: Mike English 

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)