Paastaart met witte chocolade
Eenvoudig
ca. 1 uur en 5 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 5 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Bekleed 2 diepe springvormen (20 cm Ø) met bakpapier. Klop de boter met de suiker licht en romig. Klop de eieren er een voor
een doorheen. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige ei goed is opgenomen. Spatel de bloem en het bakpoeder er zo kort mogelij k doorheen. Voeg tot slot langzaam de melk toe en spatel kort door het beslag.Verdeel het beslag over de springvormen en bak 45-50 minuten in de oven of tot een satéprikker die je in het midden van de cake prikt er schoon uit komt. Haal uit de oven en laat ca. 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal de cakes voorzichtig uit de vorm en laat helemaal afkoelen op een rooster.
Smelt voor de crème de chocolade au bain- marie en laat iets afkoelen. Klop de boter ca. 5 minuten tot het lichter van kleur wordt. Voeg de poedersuiker in 3 porties toe en klop langzaam
in ca. 5 minuten erdoorheen tot er een luchtige, romige massa ontstaat. Voeg de roomkaas toe en klop ca. 1 minuut verder. Voeg tot slot de gesmolten chocolade toe en klop er kort doorheen tot een stevige crème.Snijd de afgekoelde cakes met een broodmes horizontaal doormidden. Bestrijk de bovenkant van de 4 cakes met de crème en leg ze op elkaar. Verdeel met een paletmes de overige crème over
de zijkanten en de bovenkant van de taart en werk op die manier alle oneffenheden weg, voor een glad oppervlak. Zet de taart 30-40 minuten in de koelkast om op te laten stijven. Versier de taart met de paaseieren en serveer.