
De paasdagen staan voor de deur; het moment om samen te zijn. Duik deze paasdagen eens samen de keuken in en ga dit paasgebak bakken met je (klein)kinderen. Zo kan je de gevonden eieren gelijk goed gebruiken!
Lees verder na de advertentie
Paasgebak
Koekjes, taart of toch rocky roads; wat ga je samen bakken voor Pasen? Wij hebben wel een paar heerlijke suggesties voor paasgebak voor je. Dus hup; handjes uit de mouwen en beginnen maar! Met deze heerlijke bakrecepten ben je samen wel even zoet in de keuken.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Rockyroads met paaseitjes
De weg naar Pasen is geplaveid met… crunchy paaseitjes! Maak deze rocky roads en probeer er maar eens af te blijven tot het paasfeest aanbreekt. Dit gebak is ook ideaal om alle chocolade-eitjes na de paasdagen mee op te maken. Lekker no waste!

Rocky road cheesecake bars voor Pasen
Heb je de smaak te pakken? Probeer dan ook eens deze rocky roads met cheesecake topping. Dit gebak staat reuze feestelijk en is ook nog eens waanzinnig lekker. Wel oppassen dat je niet alle eitjes al tijdens het bakken oppeuzelt.

Snickerdoodles
Deze simpele kaneelkoekjes zijn een Amerikaanse klassieker. Zacht aan de binnenkant en lekker knapperig van buiten. Haast verslavend, zo lekker vinden we ze. Duik de keuken in en begin snel met kneden!
Tip

Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding: 1 jaar Foodies met 43% korting! Dat betekent 12 nummers voor maar 55,- (i.p.v. € 95,88).

Paas cupcakes van chocolade
Wil jij deze paasdagen indruk maken? Bak dan deze vrolijke chocoladecupcakes voor Pasen. Leuk om samen met je (klein)kinderen te bakken en versieren. Een beetje kliederen mag, toch?

Citrus, amandel en yoghurtcake
Deze frisse yoghurtcake met citrus maak je in een mum van tijd. Tip van ons: de cake is het lekkerste wanneer je ‘m warm serveert met een kopje thee of koffie erbij. Perfect om te serveren bij de paasbrunch.

Asperges in bladerdeeg
Hoera, het is weer aspergetijd. En hoe kun je dat nou beter vieren dan met een lekker hapje? Deze bladerdeeghapjes zijn erg eenvoudig om te bakken voor Pasen. Zelfs de kleinste koks kunnen er mee uit de voeten. Kleine moeite, groots resultaat.

Dit zijn de lekkerste paastoetjes ooit

Rockyroads met paaseitjes
De weg naar Pasen is geplaveid met…crunchy paaseitjes! Maak deze rocky roads en probeer er maar eens af te blijven tot het paasfeest aanbreekt.
Ingrediënten
Bereiding
Smelt de pure chocolade, de melkchocolade, de boter en de stroop in een hittebestendige kom boven een pan kokend water (au bain-marie) of in de magnetron op lage stand, elke ca. 30 seconden roerend.
Roer de biscuitjes, de minimarshmallows en de stukjes Crunchiereep door de chocolade. Bekleed een vierkant bakblik (ca. 22×22 cm) met een dubbele laag vershoudfolie. Verdeel het chocolademengsel eroverheen en strijk het oppervlak egaal maar grillig uit. Halveer sommige paaseieren. Druk de paaseieren in het chocolademengsel. Zet minimaal 3 uur of 1 nacht in de koelkast. Snijd voor het opdienen in blokjes.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Vinnie Whiteman Styling: Morag Farouhar Foodstyling: Adam Bush
Onze tips

Deze geweldige recepten wil je bakken met Pasen

Dit is hét recept voor de ultieme hartige paastaart

Kaneelbroodjes maken: zo doe je dat

Paasrecepten: 3x smullen met Pasen

Paashapjes: met deze recepten organiseer jij de borrel

7x recept met lemon curd

De lekkerste zoete recepten voor Pasen

15x heerlijke recepten met aardappel
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.