Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Chocoladecupcakes voor Pasen

Paasgebak maken: 5x leuke recepten voor kinderen

De paasdagen staan voor de deur; het moment om samen te zijn. Duik deze paasdagen eens samen de keuken in en ga dit paasgebak bakken met je (klein)kinderen. Zo kan je de gevonden eieren gelijk goed gebruiken!

Lees verder na de advertentie

Paasgebak

Koekjes, taart of toch rocky roads; wat ga je samen bakken voor Pasen? Wij hebben wel een paar heerlijke suggesties voor paasgebak voor je. Dus hup; handjes uit de mouwen en beginnen maar! Met deze heerlijke bakrecepten ben je samen wel even zoet in de keuken.

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Cover voor

Rockyroads met paaseitjes

De weg naar Pasen is geplaveid met… crunchy paaseitjes! Maak deze rocky roads en probeer er maar eens af te blijven tot het paasfeest aanbreekt. Dit gebak is ook ideaal om alle chocolade-eitjes na de paasdagen mee op te maken. Lekker no waste!

Naar het recept
Rocky road cheesecake bars voor Pasen

Rocky road cheesecake bars voor Pasen

Heb je de smaak te pakken? Probeer dan ook eens deze rocky roads met cheesecake topping. Dit gebak staat reuze feestelijk en is ook nog eens waanzinnig lekker. Wel oppassen dat je niet alle eitjes al tijdens het bakken oppeuzelt.

Naar het recept
snickerdoodles

Snickerdoodles

Deze simpele kaneelkoekjes zijn een Amerikaanse klassieker. Zacht aan de binnenkant en lekker knapperig van buiten. Haast verslavend, zo lekker vinden we ze. Duik de keuken in en begin snel met kneden!

Naar het recept

Tip

Wil je deze zomer extra voordelig Foodies Magazine lezen?
Wil je deze zomer extra voordelig Foodies Magazine lezen?

Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding: 1 jaar Foodies met 43% korting! Dat betekent 12 nummers voor maar 55,- (i.p.v. € 95,88).

Chocoladecupcakes voor Pasen

Paas cupcakes van chocolade

Wil jij deze paasdagen indruk maken? Bak dan deze vrolijke chocoladecupcakes voor Pasen. Leuk om samen met je (klein)kinderen te bakken en versieren. Een beetje kliederen mag, toch?

Naar het recept
Cover voor

Citrus, amandel en yoghurtcake

Deze frisse yoghurtcake met citrus maak je in een mum van tijd. Tip van ons: de cake is het lekkerste wanneer je ‘m warm serveert met een kopje thee of koffie erbij. Perfect om te serveren bij de paasbrunch.

Naar het recept
asperges bladerdeeg

Asperges in bladerdeeg

Hoera, het is weer aspergetijd. En hoe kun je dat nou beter vieren dan met een lekker hapje? Deze bladerdeeghapjes zijn erg eenvoudig om te bakken voor Pasen. Zelfs de kleinste koks kunnen er mee uit de voeten. Kleine moeite, groots resultaat.

Naar het recept
Uitgelicht recept
Cover voor Rockyroads met paaseitjes

Rockyroads met paaseitjes

De weg naar Pasen is geplaveid met…crunchy paaseitjes! Maak deze rocky roads en probeer er maar eens af te blijven tot het paasfeest aanbreekt.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

200 g pure chocolade – gehakt
200 g melkchocolade – gehakt
50 g boter
1 el stroop
100 g biscuitjes – in kleine stukjes
100 g minimarshmallows (bijv. voor in de chocomel)
2 Crunchierepen (bijv. Jamin) – grof gehakt of vervang evt door Kit Kat Chunky
40 paaseitjes – verschillende soorten en formaten (bijv. M&M)
vershoudfolie

Bereiding

  1. Smelt de pure chocolade, de melkchocolade, de boter en de stroop in een hittebestendige kom boven een pan kokend water (au bain-marie) of in de magnetron op lage stand, elke ca. 30  seconden roerend.

  2. Roer de biscuitjes, de minimarshmallows en de stukjes Crunchiereep door de chocolade. Bekleed een vierkant bakblik (ca. 22×22 cm) met een dubbele laag vershoudfolie. Verdeel het chocolademengsel eroverheen en strijk het oppervlak egaal maar grillig uit. Halveer sommige paaseieren. Druk de paaseieren in het chocolademengsel. Zet minimaal 3 uur of 1 nacht in de koelkast. Snijd voor het opdienen in blokjes.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Vinnie Whiteman Styling: Morag Farouhar Foodstyling: Adam Bush

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!