Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Chocoladecupcakes voor Pasen

Chocoladecupcakes voor Pasen

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • 20 minuten wachttijd20 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Voor de decoratie

Vier de vrolijkheid van Pasen met onze feestelijke chocoladecupcakes!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Meng in een grote kom de droge ingrediënten (suiker, zelfrijzend bakmeel, cacaopoeder, bakpoeder en een snufje zout) samen. Klop in een andere kom de natte ingrediënten (eieren, olie en melk) samen. Voeg langzaam de natte – bij de droge ingrediënten en mix het totdat het een glad geheel vormt. Vul de holtes van de muffinvorm met papieren muffinvormpjes en verdeel het mengsel over de papieren vormpjes. Schuif het bakblik in de oven en bak de muffins ca. 20 minuten. Laat de afgebakken cupcakes vervolgens in de vorm afkoelen.

  2. Tijdens het bakken, kun je het glazuur maken. Klop hiervoor de boter en poedersuiker samen in een kom totdat het een luchtig geheel wordt. Is de structuur te stevig? Klop er dan eventueel wat melk doorheen om het geheel wat luchtiger te maken.

  3. Voor de kuiken decoratie: kleur een klein stuk witte fondant oranje met wat druppels oranje levensmiddelenkleurstof. Kleur een ander stuk witte fondant zwart met levensmiddelenkleurstof. Neem vervolgens een deel van het glazuur (van stap 2) en kleur dit geel met levensmiddelenkleurstof. Stop het gele glazuur in een spuitzak en spuit een grote bol op een cupcake. Spuit hier vervolgens een kleinere bol bovenop. Rol het zwarte fondant uit en maak er twee kleine balletjes van; dit zijn de ogen van het kuiken. Plaats ze op de bovenste gele bol. Maak vervolgens een snavel van het oranje fondant door een klein stukje te nemen en dit in een puntvorm te rollen. De voetjes van het kuiken maak je ook van het oranje fondant. Rol hiervoor per voet drie kleine stukjes fondant en duw deze samen. Plaats de snavel op de bovenste kleine gele bol en voetjes onderaan de onderste grote gele bol.

  4. Voor het konijnen decoratie: mix het cacaopoeder samen met 1 el melk en een paar el glazuur. Strijk dit mengsel over de cupcake. Lepel een paar scheppen van het originele witte glazuur in een spuitzak en spuit een bol op de cupcake. Plaats in het midden van deze bol een mini marshmallow. Dit is de staart van het konijn. Maak vervolgens van het witte fondant twee ovalen vormpjes. Kleur een klein stukje witte fondant roze met de levensmiddelenkleurstof en maak hier twee grote ovale vormpjes van en 6 kleine rondjes. Duw bij elke witte ovale vorm een roze ovale vorm erin en drie rondjes eronder. Plaats deze onderaan de witte bol als voetjes van het konijn.

  5. Voor het schaap decoratie: kleur een stuk fondant zwart met een paar druppels van de zwarte levensmiddelenkleurstof. Maak hier een ovalen vorm van; dit is het hoofd. Prik met een vork twee gaatjes aan de voorzijde van de ovalen vorm als neusgaten. Druk twee kleinere stukjes zwarte fondant aan de bovenkant als oren. Maak met witte fondant 2 grote bollen; dit zijn de ogen. Maak met de zwarte fondant 2 kleinere bolletjes voor de irissen. Druk een grote witte bol samen met een kleinere zwarte bol om het oog te maken. Herhaal dit. Strijk het witte glazuur over de cupcake heen en plaats het schapenhoofd erop. Plaats vervolgens de mini marshmallows eromheen en duw deze in het glazuur.

Per portie: 426 kcal | 46 g koolhydraten | 4 g eiwit | 25 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Cassie Best & Liberty Mendez Foto’s: Mike English 

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)