Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
paasbroodjes panasonic

Deze geweldige recepten wil je bakken met Pasen

In samenwerking met Panasonic

Advertentie

De paasdagen staan voor de deur en daar hoort natuurlijk wat lekkers bij! Daarom delen wij een stel heerlijke recepten om te bakken voor Pasen: van een kleurrijke cake tot schattige briochebroodjes en paashazen.

Bakken voor Pasen

De feestdagen zijn hét moment om uit te pakken en je familie te verrassen met wat lekkers. Dus ga deze Pasen aan de bak en trakteer op paasgebak, kaneelbroodjes of cake. Omdat bakken vaak wat voorbereiding en planning vraagt delen we vandaag alvast onze favoriete recepten om te bakken met Pasen. Zo kom je straks goed voor de dag!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Uitpakken met Pasen

Natuurlijk wil je met Pasen uitpakken, maar wij begrijpen het heel goed als je weinig tijd hebt om lang in de keuken te staan. Met de Panasonic SD-YR2540 broodbakmachine maak jij het jezelf een stuk gemakkelijker en bespaar je al gauw veel moeite én tijd. Met dit apparaat haal je namelijk een ambachtelijke bakker met 35 jaar ervaring en excellentie in huis die jou graag een handje helpt.

Het fijne van deze machine is dat het een uniek kneedmes met speciaal geplaatste ribbels heeft waarmee je het perfecte brood kunt bakken. Maar de machine kan nog zo veel meer… Je kunt uit 32 automatische programma’s kiezen en zo verschillende soorten baksels maken, van briochebrood tot cake. Bekijk de onderstaande recepten maar snel voor wat inspiratie!

Amandelcake met frambozen en witte chocolade

Recepten voor Pasen

Wil jij gaan bakken voor Pasen en kan je wel wat extra hulp gebruiken? Bekijk dan snel onze favoriete recepten voor Pasen. Deze heerlijke cakes, broden en gebakjes zijn perfect om te serveren tijdens het paasfeest en maak je eenvoudig in de Panasonic SD-YR2540 broodbakmachine.

Tip: experimenteer ook eens met de unieke programma’s om zelf jam of glutenvrij pizzadeeg te maken. Zo zet je de paastafel snel en eenvoudig helemaal vol met lekkers!

Brioche paashazen

Brioche paashazen

Pasen en de paashaas zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze schattige haasjes mogen dus eigenlijk niet op de paastafel ontbreken. Zeker wanneer je het met kinderen viert. Maar pas wel op: wanneer je ze op tafel zet, ben je er zeker van dat je ze volgend jaar weer moet bakken. Zo leuk zijn ze!

naar het recept

Paashaasrolls

Kaneelbroodjes bakken is eigenlijk altijd een goed idee, niet alleen met Pasen. Toch wagen weinig mensen zich eraan omdat ze bang zijn dat het deeg lastig te maken is. Maar maak je niet druk, met behulp van een broodbakmachine is het hartstikke eenvoudig. Wil je ze nog feestelijker maken? Voeg dan je favoriete zoete, of hartige (!) smaakmakers, toe tijdens het rollen van het deeg.

naar het recept
Zoete of zoute paashaasroll Panasonic
Briochebroodjes met gekleurde eieren

Briochebroodjes met gekleurde eieren

Je gooit hoge ogen met deze briochebroodjes met gekleurde eieren. Zo mooi zijn ze! Neem ze mee naar de paasbrunch of maak ze gewoon samen aan de paastafel. De broodbakmachine doet namelijk het meeste werk. Niet voor niets is dit een van onze favoriete recepten om te bakken voor Pasen.

naar het recept

Amandelcake met frambozen en witte chocolade

Geen brunch of ontbijt? Deze kleurrijke cake is perfect om te serveren bij de koffie. De roze kleur knalt van het glazuur af. Daar wordt iedereen vrolijk van! Ook lekker met ander rood fruit zoals aardbeien of bramen.

naar het recept
Amandelcake met frambozen en witte chocolade

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!