Bakken voor Pasen

Pasen is het moment om uit te pakken en je familie te verrassen met wat lekkers. Want lekkernijen als kaneelbroodjes, hartig brood en kruidencake maken wat ons betreft het feest compleet. Omdat bakken vaak wat voorbereiding en planning vraagt delen we vandaag alvast onze vijf favoriete recepten om te bakken met Pasen met je. Zo kom je straks goed voor de dag!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Uitpakken met Pasen

Natuurlijk wil je met Pasen uitpakken, maar wij begrijpen het heel goed als geen tijd hebt om lang in de keuken te staan. Met de Panasonic SD-YR2550 broodbakmachine maak jij het jezelf een stuk gemakkelijker en bespaar je al gauw veel moeite én tijd. Met dit apparaat haal je namelijk een ambachtelijke bakker met 35 jaar ervaring en excellentie in huis en tover jij jouw keuken eenvoudig om tot bakkerij.

Het geheim zit in de innovatieve Panasonic-technologie, die de kneedtechnieken van een ambachtelijke bakker nabootst. Het unieke kneedmes werkt met de speciaal geplaatste ribbels in de broodpan voor het meest smakelijke brood met de ideale textuur. Met tot 31 automatische programma’s om uit te kiezen kun je veel verschillende soorten baksels maken, van briochebrood tot cake. Extra leuk zijn de unieke programma’s om zelf jam of glutenvrij pizzadeeg te maken. Zo zet je de paastafel snel en eenvoudig helemaal vol met lekkers!

panasonic broodbakmachine

Recepten voor Pasen

Wil jij gaan bakken voor Pasen en kan je wel wat inspiratie gebruiken? Bekijk dan snel de onderstaande recepten. Deze heerlijke cakes, broden en gebakjes zijn perfect om te serveren tijdens het paasfeest en maak je eenvoudig in de Panasonic SD-YR2550 broodbakmachine.

Brioche paashazen

Pasen en de paashaas zijn onlosmakelijke met elkaar verbonden. Deze schattige haasjes mogen dus eigenlijk niet op de paastafel ontbreken. Zeker wanneer je het met kinderen viert. Maar pas wel op: wanneer je ze op tafel zet, ben je er zeker van dat je ze volgend jaar weer moet bakken. Zo leuk zijn ze!

> naar het recept: brioche paashazen

bakken voor pasen panasonic

Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes bakken is eigenlijk altijd een goed idee, niet alleen met Pasen. Toch wagen weinig mensen zich eraan omdat ze bang zijn dat het deeg lastig te maken is. Maar maak je niet druk, met behulp van een broodbakmachine is het hartstikke eenvoudig. Wil je ze nog feestelijker maken? Voeg dan je favoriete gedroogde fruitsoorten toe tijdens het rollen van het deeg. Dat smaakt niet alleen lekker maar ziet er ook nog eens vrolijk uit.

> naar het recept: kaneelbroodjes

kaneelbroodjes panasonic

Hartig brood met kip, prei en kaas

Van een tafel met alleen maar zoet gebak zit je al snel vol. Varieer daarom ook met hartige baksels. Wat denk je bijvoorbeeld van dit melkbrood met kip, prei en kaas? Serveer deze bij voorkeur net na het bakken. Warm smaakt dit brood op zijn best.

> naar het recept: melkbrood met kip, prei en kaas

hartig brood kaas

Briochebroodjes met gekleurde eieren

Wil je indruk maken? Bak dan deze briochebroodjes met gekleurde eieren. Leuk om samen te maken, of met de kinderen. De broodbakmachine doet namelijk het meeste werk. Niet voor niets is dit een van onze favoriete recepten om te bakken voor Pasen.

> naar het recept: paasrecept voor briochebroodjes met gekleurde eieren

paasbroodjes panasonic

Kruidencake met glazuur en pistachenoten

Deze kruidencake is perfect om te serveren bij de koffie. Met het glazuur laat je dit baksel glimmen en glinsteren. Dat staat niet alleen mooi maar is ook nog eens erg lekker. Zeker wanneer je er wat pistachenoten overheen strooit.

> naar het recept: kruidencake met glazuur en pistachenoten

kruidencake

Lees ook: Zo maak je de lekkerste broden en sandwiches voor bij een high tea