Advertentie
Het Laura’s Bakery Feestdagen Bakboek
Met dit nieuwe boek van Laura’s Bakery is het elke dag feest! In “Het Laura’s Bakery Feestdagen Bakboek” (uitgegeven door Forte Culinair) vind je ruim 80 bakideeën voor alle feestdagen van het jaar. Geen één feestdag wordt overgeslagen. Kerst, Pasen, Sinterklaas en Koningsdag, maar ook Moeder- en Vaderdag, Valentijnsdag en oud & nieuw. Het staat er allemaal in. Ga aan de slag met de spectaculaire konijntaart en indrukwekkende soezentoren. Of kies voor iets kleiners en maak pancakes, wortel cupcakes, cheesecake-bonbons of gingerbread-koekjes. De recepten zijn misschien ingedeeld op feestdagen, maar vaak kunnen ze – met eventueel een kleine aanpassing – het hele jaar door worden gebakken. Natuurlijk zijn alle recepten, zoals je gewend bent van Laura Kieft, voorzien van tips en trucs om het nog gemakkelijker te maken.
Elke dag feest
Ondanks dat je met dit boek elke dag kan omtoveren tot feestdag waren wij erg benieuwd naar de recepten voor kerst. We probeerden de champagnetulband (leuk voor oud & nieuw) en de rendier hazelnoot brownies. Allebei een succes! Pas wel op met de champagne, voor je het weet blijft er niets over voor in de tulband. In dit boek leer je ook stap voor stap decoreren en ontdek je dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is. Zoals bij de brownies bijvoorbeeld. Met alle gemak tover je een simpele brownie om tot prachtige rendieren.
Foto: Mariette van Tuyl
Over Laura’s Bakery
Laura Kieft is al haar hele leven dol op bakken. Na een studie en een aantal banen in het bedrijfsleven besloot ze om van haar hobby haar werk te maken. Bakken, bloggen en fotograferen werd ineens haar werk. Gelukkig maar, want daardoor genieten we dagelijks van de heerlijkste recepten op haar blog. Daarnaast geeft ze regelmatig handige baktips, heeft ze al meerdere bakboeken op haar naam staan en is ze vaste columniste bij het blad Vriendin.
Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:
Rendier hazelnoot brownies
Laura: “Zijn ze niet ontzettend leuk, deze rendiertjes? Ik ben dol op dit soort baksels. Een heerlijke brownie die je met een paar simpele decoraties omtovert tot gezellige rendieren. Je ziet het, decoreren hoeft echt niet moeilijk en ingewikkeld te zijn.”
Champagnetulband
Laura: “Er is bij mij meer champagne in baksels verdwenen dan dat ik het uit glazen heb gedronken, volgens mij. Ik ben dól op gebak met champagnesmaak. Deze tulband was een groot succes en is schoon opgegaan.”
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Het nieuwste boek van Jamie Oliver ‘Simply Jamie’ cadeau bij Foodies
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
De mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven
Bas kookt met Rukmini Iyer uit “India Express”
Foodies boekenclub: “Sandwiches”
Dit zijn de beste Italiaanse kookboeken
Foodies boekenclub: “Wokbijbel” van Noni Kooiman
Foodies boekenclub: “Nistisima” van Georgina Hayden
Foodies boekenclub: “De Bridgerton Bijbel”
3x heerlijke barbecuerecepten van Jord Althuizen
Foodies boekenclub: “Groentefeest” van Sidney Schutte
Foodies boekenclub: “Makkelijk & Vers” van Brenda Kookt
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.