Bereiding

  1. In een kom voeg je bloem, bakpoeder, suiker en zout samen. Roer even met een spatel of garde.
  2. In een tweede kom doe je de overige ingrediënten: ei, champagne, melk, zonnebloemolie en vanille-extract. Klop met een garde door elkaar.
  3. Voeg de natte ingrediënten toe aan de kom met bloem. Met een spatel meng je het tot een egaal beslag. Stort het beslag in een ingevette en met bloem bestoven tulband.
  4. Bak de cake in ongeveer 60 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte). Laat de cake volledig afkoelen voor je verdergaat.
  5. Smelt twee derde van de chocolade au bain-marie. Eenmaal gesmolten haal je de kom van de pan en voeg je de rest van de chocolade toe, roer door tot deze is gesmolten.
  6. Giet de chocolade over de tulband. Decoreer met sprinkles. Vervolgens kan je de cake in 18 plakjes snijden en serveren.

Tip: in plaats van champagne kun je ook prima prosecco gebruiken. Het recept is voor een tulbandvorm van ongeveer 2,4 liter.

Het Laura’s Bakery Feestdagen Bakboek

Uit het boek:

Het Laura’s Bakery Feestdagen Bakboek
€24,99

Uitgeverij: Forte Culinair