Bereiding

  1. Doe boter, beide soorten suiker, chocolade en stroop in een pannetje. Zet het op een laag vuur en roer door tot boter en chocolade zijn gesmolten. De suiker hoeft niet te smelten. Laat het mengsel nu afkoelen. Kamertemperatuur is goed, maar lauwwarm mag ook.
  2. Klop ondertussen eieren en vanille-extract luchtig. Voeg het chocolademengsel toe en mix op een lage snelheid tot een egaal mengsel.
  3. Voeg bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe. Mix wederom op een lage stand tot de ingrediënten zijn opgenomen. Spatel als laatste de hazelnoten erdoor. Giet het beslag in een met bakpapier beklede vorm van 20 × 20 cm en spreid gelijkmatig uit.
  4. Bak de brownie in 25 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte). De bovenkant ziet er droog uit na het bakken, maar vanbinnen is hij nog lekker zacht en smeuïg. Laat de brownie volledig in de vorm afkoelen voordat je hem eruit haalt en in 12 stukken snijdt.
  5. Smelt de chocolade om de decoraties mee vast te plakken. Geef elke brownie een rode neus, 2 oogjes en een pretzel gewei.
Het Laura’s Bakery Feestdagen Bakboek

Uit het boek:

Het Laura’s Bakery Feestdagen Bakboek
€25,99

Uitgeverij: Forte Culinair