Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Cover voor De lekkerste kookboeken om met Pasen uit te koken

De lekkerste kookboeken om met Pasen uit te koken

Advertentie

Aaaaaan tafel! Ga jij met Pasen voor een uitgebreide sunday roast met gebraad of zoek je het liever in de zoete hoek met taart en broodjes? Wat je ook wilt maken, in deze kookboeken vind je de inspiratie die je nodig hebt.

Made by Koffietijd

Naast dat dit boek heel leuk is om te lezen vanwege alle behind the scenes-verhalen, is het ook fijn om uit te koken. Omdat vijf koks hun beste recepten verzameld hebben, is het heel divers. Zo vind je sunday roast gebraden van Pieter Kok, Aziatische gerechten van London Loy, Oosterse invloeden van Jigal Krant, klassieke recepten van Klaas van Winsen en (paas)taarten van Hidde de Brabander. Dit boek heeft voor iedere kok wat wils! Kopje koffie erbij en uitzoeken maar.
Verschijnt op 6 april. Uitgeverij: Fontaine | Prijs: 20,99 euro

Greenfeast, lente & zomer

Nigel Slater, auteur van Greenfeast, vertelde onlangs in een interview met foodies dat hij soms wel drie of vier keer per week ’s avonds hetzelfde eet, om een recept te testen. Geloof ons, met zijn recepten is dat geen straf. In Greenfeast vind je groentegerechten om te delen. Nigel’s advies: zet je tafel lekker vol met bijvoorbeeld een salade van papaja, wortel en radijs, een fritatta met asperges en tuinbonen of gebakken aubergines met honing en schapenkaas.
Uitgeverij: Fontaine | Prijs: 27,00 euro

Greenfeast

€ 27,-
Cover voor Greenfeast

Falastin

Zoals de meeste feestdagen staat Pasen in het teken van tradities. Eieren zoeken, eieren eten en misschien ’s avonds gourmetten. Stap dit jaar eens af van wat je kent en dompel je onder in een nieuwe keuken. In dit boek reis je met Sami Tamimi en Tara Wigley mee door Bethlehem, Oost-Jeruzalem, Nablus, Nazareth en meer plekken om Sami’s thuisland te ervaren. Wij werden vooral enthousiast van de hummus-variaties, de fattoush met karnemelk en de spinaziepasteitjes.
Uitgeverij: Fontaine | Prijs: 29,99 euro

Tóch liever gourmetten? Hier vind je onze gourmet-inspiratie.

 

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!