
Made by Koffietijd
Lees verder na de advertentie
Naast dat dit boek heel leuk is om te lezen vanwege alle behind the scenes-verhalen, is het ook fijn om uit te koken. Omdat vijf koks hun beste recepten verzameld hebben, is het heel divers. Zo vind je sunday roast gebraden van Pieter Kok, Aziatische gerechten van London Loy, Oosterse invloeden van Jigal Krant, klassieke recepten van Klaas van Winsen en (paas)taarten van Hidde de Brabander. Dit boek heeft voor iedere kok wat wils! Kopje koffie erbij en uitzoeken maar.
Verschijnt op 6 april. Uitgeverij: Fontaine | Prijs: 20,99 euro
Greenfeast, lente & zomer
Nigel Slater, auteur van Greenfeast, vertelde onlangs in een interview met foodies dat hij soms wel drie of vier keer per week ’s avonds hetzelfde eet, om een recept te testen. Geloof ons, met zijn recepten is dat geen straf. In Greenfeast vind je groentegerechten om te delen. Nigel’s advies: zet je tafel lekker vol met bijvoorbeeld een salade van papaja, wortel en radijs, een fritatta met asperges en tuinbonen of gebakken aubergines met honing en schapenkaas.
Uitgeverij: Fontaine | Prijs: 27,00 euro

Falastin
Zoals de meeste feestdagen staat Pasen in het teken van tradities. Eieren zoeken, eieren eten en misschien ’s avonds gourmetten. Stap dit jaar eens af van wat je kent en dompel je onder in een nieuwe keuken. In dit boek reis je met Sami Tamimi en Tara Wigley mee door Bethlehem, Oost-Jeruzalem, Nablus, Nazareth en meer plekken om Sami’s thuisland te ervaren. Wij werden vooral enthousiast van de hummus-variaties, de fattoush met karnemelk en de spinaziepasteitjes.
Uitgeverij: Fontaine | Prijs: 29,99 euro
Tóch liever gourmetten? Hier vind je onze gourmet-inspiratie.
Onze tips

Makkelijk koken op sterrenniveau met ‘Simply Good’

Zo veel meer dan kimchi: recepten uit de ‘De bijbel van de Koreaanse keuken’

Aardappel saai? Niet met de recepten van Potato Queen Poppy O’Toole!

Van hapjes tot harira: 100 ramadanrecepten

Alles over het ‘Easy Airfryer’-boek van Jamie Oliver (en zo krijg je ‘m cadeau)

Alles over het boek ‘Plant’ van De Nieuwe Winkel, inclusief recept!

De beste kipgerechten maak je zo

Foodies boekenclub: The Curry Guy één pan

Last Minute Dinners: alles over dit handige kookboek, inclusief menu!

Zo combineer je eten met het juiste bier

Zet deze schitterende kookboeken op je kerstverlanglijstje dit jaar

Bakken in de airfryer: zo doe je dat!

Alles over het nieuwste boek van Donna Hay: “Too Easy”, inclusief recepten!

Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…

Alles over “Het ramadankookboek” van Mounir Toub

Alles over het nieuwe kookboek “Bij Meera aan tafel”, inclusief recepten!
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.