
Pasen is hét moment om samen te genieten van heerlijk eten, en wat is er gezelliger dan een tafel vol feestelijke paashapjes? Van knapperige hartige bites tot zoete verwennerijen met chocolade en vers fruit – deze recepten hebben het allemaal!
Lees verder na de advertentie
Paashapjes
Of je nu een paasbrunch, –lunch, -borrel of –diner organiseert, met deze paashapjes breng je de lente op tafel. Laat je inspireren door deze heerlijke recepten en maak er deze Pasen een feestje van!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Hartige paashapjes

Gougères gevuld met ham en selderij
Heb jij tijd voor een kleine uitdaging? Maak dan deze heerlijke gougères. Met het hartige soesje gooi je gegarandeerd hoge ogen met Pasen dit jaar!

Mini-quiches met gerookte zalm en courgette
Superknapperig korstje en een romige vulling, wat wil je nog meer? Als je dit kunstje eenmaal onder de knie hebt, kun je eindeloos variëren met de vulling. Spinazie, blokjes ham, feta of gebakken champignons; wat je maar lekker vindt. Tip: Je kunt de mini-quiches ook van tevoren maken en op kamertemperatuur serveren.

Focaccia barese
Het Italiaanse Bari staat bekend om zijn focaccia. Met dit recept haal je hun specialiteit in huis. Om je vingers bij af te likken, al raden we je aan om ‘m eerst even af te laten koelen voor je deze focaccia serveert tijdens de paasborrel.

Scones met olijven en comté
De zoete scones kennen we allemaal wel maar kun jij ook hartige scones maken? Met dit recept wil je nooit meer anders… Je kunt je aan het recept houden of je favoriete noten en kaas gebruiken.

Saucijzenbroodjes
Tover je overheerlijke, zelfgemaakte saucijzenbroodjes om tot een hapje door hem in kleine stukjes te snijden. Onze tip? Maak er wat extra, waarschijnlijk kun je zelf ook niet van deze paashapjes afblijven.

Gefrituurde asperges op toast met kruidenmayonaise
Is het aspergeseizoen weer begonnen? Vier het met dit feestelijke paashapje. Waarschijnlijk heb je er nooit aan gedacht om asperges te frituren, maar bij de paasborrel kan het prima.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Zoete paashapjes

Mini-paastulbandjes met blauwe bessen
Cupcakes kennen we nu wel, maar deze mini-paastulbandjes zijn een leuke variatie. Schattig zijn ze hè? Dat is weer even wat anders dan een grote cake. En het beste? Deze kleine baksels maken de paasbrunch instant éxtra feestelijk.

Rockyroads met paaseitjes
De weg naar Pasen is geplaveid met…crunchy paaseitjes! Maak deze rocky roads en probeer er maar eens af te blijven tot het paasfeest aanbreekt.

Maanzaad-scones met lemoncurd en clotted cream
De Britse scones mogen niet ontbreken tijdens Pasen. Bak ze zelf met dit recept. Wij gaan voor wat variatie en maken maanzaad-scones. Wel met lemoncurd en een flinke dot clotted cream natuurlijk.

Amandelcake met kersen en custardroom
Macereren is een manier om extra veel smaak aan fruit toe te voegen. Fruit wordt hierbij gemengd met suiker, andere smaakmakers en een vloeistof. Meestal gebruik je citroensap, maar het kan ook met balsamicoazijn, likeur of rode wijn. In plaats van gewone suiker kun je ook bruine suiker, maple syrup of honing gebruiken.

Frambozen-wittechocoladetaartje
Deze kleine taartjes zijn ideaal om te serveren als hapjes tijdens Pasen! Snijd ze in kleine stukjes, zodat iedereen ervan kan smullen.

Banketstaaf met amandelspijs
Deze banketstaaf met amandelspijs is super smeuïg en vol van smaak. Ideaal om te maken in het Paasweekend en je kunt er dagenlang van smullen!

5x lekkers bakken voor Pasen
Drankjes voor bij de paashapjes

Gember kombucha mocktail
De theepot op tafel saai? Tover je het drankje eens om tot mocktail door een paar dagen van tevoren je eigen kombucha te brouwen.

Ananassmoothie met limoen en munt
Deze smoothie is waanzinnig lekker. Door de zoete smaak van de bananen proef je de spinazie eigenlijk niet eens. Zo krijg je gemakkelijk je portie groente binnen!

Vlierbloesemframbozenmocktail
Verfrissend en lichtzoet, wat hem ideaal maakt om in het zonnetje te drinken! Tip: maak in een keer een grote voorraad, zodat je altijd een beetje kunt pakken wanneer je er zin in hebt.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Gougères gevuld met ham en selderij
Hou je van een culinaire uitdaging? Maak dan deze smakelijke gougères. Met het hartige soesje gooi je gegarandeerd hoge ogen met Pasen dit jaar!
Ingrediënten
Bereiding
Bereid het basisrecept soesjesbeslag volgens stap 1 en 2. Rasp de oude en de jonge kaas. Meng ca. ¾ van de kaas en 1 tl gerooktepaprikapoeder door het beslag. Schep het beslag in de spuitzak met ronde spuitmond.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Spuit van het beslag rondjes van ca. 5 cm Ø op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk eventueel met een natte vinger de puntjes naar beneden. Strooi de overige kaas over het beslag.
Bak de soesjes 30-35 minuten in de oven. Verlaag na ca. 10 minuten de oventemperatuur (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Neem uit de oven en laat de soesjes afkoelen.
Schil de knolselderij en snijd hem in dunne reepjes. Blancheer de knolselderij ca. 2 minuten in kokend water met wat zout. Giet de knolselderij af en laat hem goed uitlekken en afkoelen.
Snijd de achterham in reepjes. Was de bladselderij, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Houd wat blaadjes apart om te garneren. Snijd de overige bladselderij in fijne reepjes. Meng de knolselderij, de hamreepjes en de bladselderij met de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper.
Halveer de kaassoesjes en vul ze met de knolselderijsalade. Leg de bovenkant er weer op. Garneer met de bladselderij en bestrooi met gerooktepaprikapoeder.
Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: Dille & Kamille (dille-kamille.nl), eigen collectie.
Onze tips

Paasontbijt recepten: dit wil je maken

Dit zijn de beste recepten voor het paasdiner

Lemoncurd maken: zó doe je dat

Dit is hét ultieme paasmenu

Ouderwets lekkere advocaat maken: zo doe je dat

Wat is een paasstol en wat kun je ermee?

Paaseitjes over? Dit maak je ermee!

Dit kun je beter niét in de airfryer bereiden
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.