Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Gougères met ham en selderij

Paashapjes: met deze recepten organiseer jij de borrel

Pasen is hét moment om samen te genieten van heerlijk eten, en wat is er gezelliger dan een tafel vol feestelijke paashapjes? Van knapperige hartige bites tot zoete verwennerijen met chocolade en vers fruit – deze recepten hebben het allemaal!

Lees verder na de advertentie

Paashapjes

Of je nu een paasbrunch, –lunch, -borrel of –diner organiseert, met deze paashapjes breng je de lente op tafel. Laat je inspireren door deze heerlijke recepten en maak er deze Pasen een feestje van!

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Hartige paashapjes

Gougères gevuld met ham en selderij

Gougères gevuld met ham en selderij

Heb jij tijd voor een kleine uitdaging? Maak dan deze heerlijke gougères. Met het hartige soesje gooi je gegarandeerd hoge ogen met Pasen dit jaar!

Naar het recept
Mini-quiches met gerookte zalm en courgette

Mini-quiches met gerookte zalm en courgette

Superknapperig korstje en een romige vulling, wat wil je nog meer? Als je dit kunstje eenmaal onder de knie hebt, kun je eindeloos variëren met de vulling. Spinazie, blokjes ham, feta of gebakken champignons; wat je maar lekker vindt. Tip: Je kunt de mini-quiches ook van tevoren maken en op kamertemperatuur serveren.

Naar het recept
focaccia

Focaccia barese

Het Italiaanse Bari staat bekend om zijn focaccia. Met dit recept haal je hun specialiteit in huis. Om je vingers bij af te likken, al raden we je aan om ‘m eerst even af te laten koelen voor je deze focaccia serveert tijdens de paasborrel.

Naar het recept
Scones met olijven en comté

Scones met olijven en comté

De zoete scones kennen we allemaal wel maar kun jij ook hartige scones maken? Met dit recept wil je nooit meer anders… Je kunt je aan het recept houden of je favoriete noten en kaas gebruiken.

Naar het recept
Bladerdeeghapjes met kerst: saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes

Tover je overheerlijke, zelfgemaakte saucijzenbroodjes om tot een hapje door hem in kleine stukjes te snijden. Onze tip? Maak er wat extra, waarschijnlijk kun je zelf ook niet van deze paashapjes afblijven.

Naar het recept
Gefrituurde asperges op toast met kruidenmayonaise

Gefrituurde asperges op toast met kruidenmayonaise

Is het aspergeseizoen weer begonnen? Vier het met dit feestelijke paashapje. Waarschijnlijk heb je er nooit aan gedacht om asperges te frituren, maar bij de paasborrel kan het prima.

Naar het recept

Tip!

Zoete paashapjes

Mini-paastulbandjes met blauwe bessen

Mini-paastulbandjes met blauwe bessen

Cupcakes kennen we nu wel, maar deze mini-paastulbandjes zijn een leuke variatie. Schattig zijn ze hè? Dat is weer even wat anders dan een grote cake. En het beste? Deze kleine baksels maken de paasbrunch instant éxtra feestelijk.

Naar het recept
Cover voor

Rockyroads met paaseitjes

De weg naar Pasen is geplaveid met…crunchy paaseitjes! Maak deze rocky roads en probeer er maar eens af te blijven tot het paasfeest aanbreekt.

Naar het recept
Maanzaad-scones met lemoncurd en clotted cream

Maanzaad-scones met lemoncurd en clotted cream

De Britse scones mogen niet ontbreken tijdens Pasen. Bak ze zelf met dit recept. Wij gaan voor wat variatie en maken maanzaad-scones. Wel met lemoncurd en een flinke dot clotted cream natuurlijk.

Naar het recept
Amandelcake met kersen en custard room

Amandelcake met kersen en custardroom

Macereren is een manier om extra veel smaak aan fruit toe te voegen. Fruit wordt hierbij gemengd met suiker, andere smaakmakers en een vloeistof. Meestal gebruik je citroensap, maar het kan ook met balsamicoazijn, likeur of rode wijn. In plaats van gewone suiker kun je ook bruine suiker, maple syrup of honing gebruiken.

Naar het recept
frambozentaartje

Frambozen-wittechocoladetaartje

Deze kleine taartjes zijn ideaal om te serveren als hapjes tijdens Pasen! Snijd ze in kleine stukjes, zodat iedereen ervan kan smullen.

Naar het recept
Cover voor

Banketstaaf met amandelspijs

Deze banketstaaf met amandelspijs is super smeuïg en vol van smaak. Ideaal om te maken in het Paasweekend en je kunt er dagenlang van smullen!

Naar het recept

Drankjes voor bij de paashapjes

Kiwi-smoothie

Kiwi-smoothie

Heerlijk voor op een warme lentedag, en ook nog eens gezond!

Naar het recept
kombucha mocktail

Gember kombucha mocktail

De theepot op tafel saai? Tover je het drankje eens om tot mocktail door een paar dagen van tevoren je eigen kombucha te brouwen.

Naar het recept
Cover voor

Ananassmoothie met limoen en munt

Deze smoothie is waanzinnig lekker. Door de zoete smaak van de bananen proef je de spinazie eigenlijk niet eens. Zo krijg je gemakkelijk je portie groente binnen!

Naar het recept
Vlierbloesemframbozenmocktail

Vlierbloesemframbozenmocktail

Verfrissend en lichtzoet, wat hem ideaal maakt om in het zonnetje te drinken! Tip: maak in een keer een grote voorraad, zodat je altijd een beetje kunt pakken wanneer je er zin in hebt.

Naar het recept

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
FAVORIET
Gougères gevuld met ham en selderij

Gougères gevuld met ham en selderij

Hou je van een culinaire uitdaging? Maak dan deze smakelijke gougères. Met het hartige soesje gooi je gegarandeerd hoge ogen met Pasen dit jaar!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

1 tl suiker
zout en peper
115 g boter
125 g bloem
4 eieren
evt. 1 eiwit
50 g oude kaas
50 g jonge kaas
1 tl + een beetje gerooktepaprikapoeder
ca. 150 g knolselderij
150 g achterham
½ bosje bladselderij
2-3 el mayonaise
spuitzak met ronde spuitmond
bakpapier

Bereiding

  1. Bereid het basisrecept soesjesbeslag volgens stap 1 en 2. Rasp de oude en de jonge kaas. Meng ca. ¾ van de kaas en 1 tl gerooktepaprikapoeder door het beslag. Schep het beslag in de spuitzak met ronde spuitmond.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hete­lucht: 200°C / gas: stand 4). Spuit van het beslag rondjes van ca. 5 cm Ø op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk eventueel met een natte vinger de puntjes naar beneden. Strooi de overige kaas over het beslag.

  3. Bak de soesjes 30-35 minuten in de oven. Verlaag na ca. 10 minuten de oventemperatuur (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Neem uit de oven en laat de soesjes afkoelen.

  4. Schil de knolselderij en snijd hem in dunne reepjes. Blancheer de knolselderij ca. 2 minuten in kokend water met wat zout. Giet de knolselderij af en laat hem goed uitlekken en afkoelen.

  5. Snijd de achterham in reepjes. Was de blad­selderij, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Houd wat blaadjes apart om te garneren. Snijd de overige bladselderij in fijne reepjes. Meng de knolselderij, de hamreepjes en de bladselderij met de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper.

  6. Halveer de kaassoesjes en vul ze met de knolselderijsalade. Leg de bovenkant er weer op. Garneer met de bladselderij en bestrooi met gerooktepaprikapoeder.

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: Dille & Kamille (dille-kamille.nl), eigen collectie.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!