Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Kiprepen met prei

20+ bladerdeeg hapjes voor elke gelegenheid

Profielfoto van JulieJulie van den Berg

Een borrel of feestje vraagt soms om de nodige voorbereidingen. Versiering, drinken en natuurlijk lekkere hapjes. Om jou te helpen met de voorbereidingen zetten wij de lekkerste recepten voor bladerdeeg hapjes op een rij. Deze kun je makkelijk voorbereiden en zijn ook nog een super lekker!

Hartige bladerdeeg hapjes

Hartige bladerdeeg hapjes met kaas of groenten doen het altijd goed op een feestje of tijdens de borrel. Lekker zout en ook heerlijk knapperig. Wil deze borrelhapjes maken? Probeer dan je eigen bladerdeeg te maken en beleg het met wat je maar wilt. Deze recepten laten dat wel zien!

Tip!

Tartelette van bladerdeeg met artisjokken en taleggio

Tartelette van bladerdeeg met artisjokken en taleggio

Taleggio is een roodschimmelkaas uit het noorden van Italië. Het is een romige kaas met stevige korst en heerlijk om te gebruiken als basis op deze tartelette van bladerdeeg!

Naar het recept
Mini empanada gevuld met witte bonen, salie en pecorino

Mini empanada gevuld met witte bonen, salie en pecorino

Deze empanada’s mogen dan wel mini zijn, goedgevuld zijn ze ook! De vulling met bonen, salie en pecorino is anders dan je gewend bent van de Zuid-Amerikaanse keuken maar oh zo lekker.

Naar het recept
Paddenstoelenragout in bladerdeegbakjes

Paddenstoelenragout in bladerdeegbakjes

Er is weinig traditioneler dan een pasteitje bestaande uit een bladerdeegbakje en ragout. De ragout is op basis van bouillon, bloem, verse kruiden en in dit geval paddenstoelen. Al kun je de ragout natuurlijk ook los eten, het is wel zo feestelijk om het te serveren in een bladerdeegbakje. Je koopt deze kant-en-klaar in de winkel, maar zelf maken is veel lekkerder!

Naar het recept
Bladerdeegsterren met MonChou, zalm en parmaham

Bladerdeegsterren met MonChou, zalm en parmaham

Hoe feestelijk zien deze bladerdeegsterren eruit? De kaas zorgt voor een romige smaak en in combinatie met het zoute van de zalm en de ham, creëer je een enorme smaaksensatie in elk hapje.

Naar het recept
pompoenrol

Bladerdeeg-pompoenrol met geitenkaas

De pompoen gaat geweldig samen in combinatie met de geitenkaas. Een bladerdeeg hapje om van te smullen tijdens je borrel!

Naar het recept
asperges bladerdeeg

Asperges in bladerdeeg

Zijn de asperges niet in het seizoen? Je kunt deze bladerdeeghapjes ook met geroosterde paprika, cherrytomaatjes en/of pesto maken. Variaties genoeg!

Naar het recept

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Bladerdeeg hapjes met vlees

Op zoek naar bladerdeeg hapjes waar vlees de hoofdrol speelt? Dan kun je onderstaande recepten gebruiken om helemaal uit te pakken:

Kiprepen met prei

Kiprepen met prei

Samen met de kip en kruidige roomkaas, is dit echt comfortfood. Niet alleen geschikt voor op een hapjestafel, maar zeker ook bij een lekker soepje op een koude dag.

Naar het recept
Bladerdeeghapjes met kerst: saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes

Tover je overheerlijke, zelfgemaakte saucijzenbroodjes om tot een hapje door hem in kleine stukjes te snijden. Onze tip? Maak er wat extra, waarschijnlijk kun je er zelf ook niet van afblijven.

Naar het recept
Patékrans in bladerdeeg

Patékrans in bladerdeeg

Op zoek naar een knaller tijdens de borrel of je diner? Dit bladerdeeg hapje doet het altijd goed. Liever zonder vlees? Dat kan natuurlijk door de paté te vervangen door een vegetarische variant.

Naar het recept
Cover voor

Bladerdeegtaart met pittig gehakt en geitenkaas

Het pittige gehakt is de ster in deze taart. Geen zorgen, de geitenkaas zorgt ervoor dat het pikante niet teveel overheerst, waardoor hij door iedereen te eten is! Je kunt hem natuurlijk zo pittig maken als je zelf wilt.

Naar het recept
Ossenhaas in bladerdeeg

Ossenhaas in bladerdeeg

Een Wellington is altijd goed, toch? Je kunt deze natuurlijk serveren tijdens een diner, maar ook in kleinere stukken snijden en als hapje serveren.

Naar het recept

Vegetarische bladerdeeg hapjes

Liever een vegetarische variant van bladerdeeg hapjes? Geen zorgen, daar zijn ook meer dan genoeg mogelijkheden en zo is er voor ieder wat wils.

Knolselderijsteak wellington

Knolselderijsteak Wellington met sparrennaalden-hollandaisesaus

Met dit recept zul je je gasten versteld doen staan. Het vlezige van de knolselderij zorgt voor dezelfde bite als echt vlees en de saus maakt dit gerecht helemaal compleet. Nog niet overtuigd? Probeer het zelf!

Naar het recept
bladerdeegtaart met champignons

Bladerdeegtaart met champignons

Een simpel recept, maar wel heel lekker om te serveren. De champignons en het bladerdeeg worden lekker krokant in de oven, waardoor elke hap een fijne crunch hebben.

Naar het recept
Tarte tatin met cherrytomaten en vanille

Tarte tatin met cherrytomaten en vanille

Huh, vanille? Ja, zeker! De karamel en vanille gaan heerlijk samen met de tomaatjes en balsamico. Je zult versteld staan van deze heerlijke combinatie.

Naar het recept
weekmenu Miniplaattaartjes met tomaat

Miniplaattaartjes met tomaat

Deze hartige plaattaarten met alles erop en eraan zet je in een handomdraai in de oven. Ideaal om te serveren tijdens je borrel of feestje dus!

Naar het recept
Tompouce met spinazie en geitenkaas

Tompouce met spinazie en geitenkaas

Dit recept zou je een beetje kunnen doen denken aan een börek, maar dan met een kleine twist. Zo heb je een heerlijk bladerdeeg hapje op tafel getoverd!

Naar het recept

Zoete bladerdeeg hapjes

Met overgebleven bladerdeeg kun je alle kanten op, maak bijvoorbeeld eens zoete bladerdeeghapjes! Onderstaande recepten kun je serveren als dessert of bij de koffie.

Appel-bladerdeegrozen

Appel-bladerdeegrozen

Dit heerlijke dessert is niet alleen onwijs lekker, maar ook nog eens prachtig om te zien. Je maakt deze rozen supermakkelijk zelf klaar en ook te serveren als gebakje bij de koffie. Maak er lekker veel, zodat je er vaker van kunt genieten! Wedden dat jij hier indruk mee maakt op je gasten?

Naar het recept
Abrikozen-tarte tatin met kardemom en chai-ijs

Abrikozen-tarte tatin met kardemom en chai-ijs

Abrikozen hebben een subtiele smaak, maar als je ze roostert worden ze intens zoet en heerlijk sappig. Een perfecte basis voor een tarte tatin in combinatie met de ietwat scherpe en aromatische kardemom. Het chai-ijs is makkelijk te maken, maar je kunt de tarte tatin eventueel serveren met alleen een schepje crème fraîche.

Naar het recept
Cover voor

Kersen met chocolade op bladerdeeg

Kersen met chocolade zijn natuurlijk al een heerlijke combinatie. Leg ze op een bedje van bladerdeeg en je hebt ook nog een fantastische bite in dit bladerdeeg hapje. Liever geen kersen? Je kunt natuurlijk ook ander fruit gebruiken, zoals abrikozen of aardbeien.

Naar het recept
Cover voor

Frambozen met muntkwark en bladerdeegmaantjes

Dit frisse hapje is een feestje om op te eten. Kies voor verse frambozen in het seizoen en je hebt ook nog eens een heerlijk ontbijt. Liever ander fruit? Dat kan natuurlijk ook!

Naar het recept

Bladerdeeg maken?

Wil je zelf aan de slag gaan met het maken je eigen bladerdeeg? Gebruik dan onderstaand recept en duik lekker de keuken in!

REDACTIEFAVORIET
Kiprepen met prei

Kiprepen met prei

Elisabeth: “Mijn zoontje doe je geen plezier met prei en champignons, maar mij wel! Samen met de kip en kruidige roomkaas, is dit echt comfortfood. Niet alleen geschikt voor op een hapjestafel, maar zeker ook bij een lekker soepje op een koude dag.”

Bekijk volledige recept

Ingrediënten voor 20 stuks

zonnebloemolie
250 g kipfilet
1 el kipkruiden
1 prei (in ringen)
1 teentje knoflook (fijngehakt)
150 g champignons (in plakjes)
½ tl zout
½ tl zwarte peper
100 g roomkaas met kruiden
10 plakjes bladerdeeg (diepvries)
2 eidooiers
1 el melk

Bereiding

  1. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet met de kipkruiden in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.

  2. Scheur of hak het vlees dan in kleine stukjes en leg apart. Verhit in dezelfde pan weer 2 eetlepels zonnebloemolie en voeg de prei en knoflook toe. Bak 2 minuten al roerende op middelmatig vuur.

  3. Doe de champignonplakjes erbij en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper en roer de roomkaas en de kip erdoor. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  4. Leg 5 plakjes in de lengte iets overlappend achter elkaar en druk de randjes goed aan. Schep in het midden van deze deegplakken, over de lengte, de helft van de vulling. Laat aan beide zijden 5 cm deeg vrij.

  5. Snijd deze zijkanten in gelijke reepjes en vouw deze in vlechtvorm over de vulling. Doe hetzelfde met de resterende plakjes bladerdeeg.

  6. Klop de eidooiers los met de melk en bestrijk de staven hiermee. Bak ze in 20-30 minuten goudbruin en gaar. Laat 10 minuten afkoelen en snijd ze in repen.

Onze tips

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!