
Overgebleven bladerdeeg
Lees verder na de advertentie
Heb jij afgelopen weekend net als Willem je eigen bladerdeeg gemaakt? Dan heb je misschien nog wat restjes van het deeg over. Gooi deze vooral niet weg maar maak er lekkere bladerdeeg hapjes mee! Wij delen hieronder alvast drie waanzinnige hapjes die je kan maken met je overgebleven bladerdeeg. Voor deze recepten heb je namelijk maar een klein beetje deeg nodig. Kleine moeite, groots resultaat!
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Krokant kaneeldakje van bladerdeeg
Met een krokant kaneeldakje maak je van elk dessert een feestje. Gebruik je overgebleven bladerdeeg als crunch in je dessert. Kneed de restjes bladerdeeg in een vorm naar keuze, leg de bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en kwast ze in met een eidooiermengsel. Strooi vervolgens wat suiker en kaneelpoeder ruim over het bladerdeeg en bak het bladerdeeg ca. 20 minuten in de oven. Deze kaneeldakjes kan je in principe bij elk dessert serveren maar ze passen het beste bij ‘zachte’ gerechten zoals bijvoorbeeld ijs of wat fruit zoals bramen met crème fraîche en krokant kaneeldakje.
Koekjes van bladerdeeg
Snel en makkelijk borrelhapjes op tafel zetten voor vrienden en familie? Zet je restjes bladerdeeg in! Met maar een klein beetje bladerdeeg maak je de heerlijkste hapjes. Kneed je overgebleven bladerdeeg samen, rol het uit en bestrooi het deeg met een vulling naar keuze. Rol het deeg vervolgens op, snijd de rol in plakken en bak deze plakken ca. 15 minuten in de oven af. Zo maak je de heerlijkste koekjes in een handomdraai zoals bijvoorbeeld deze parmezaankoekjes met kummel of hazelnoot-chocoladekoekjes.
Mini taartjes
Onze favoriet met restjes bladerdeeg? Mini taartjes! Kneed je overgebleven bladerdeeg samen en verdeel het deeg in het aantal taartjes dat je wil maken. Rol het deeg uit en leg er een topping naar keuze op. De taartjes bak je vervolgens ca. 20-25 minuten in de oven af. De taartjes zijn bij ons zo geliefd omdat je ze zowel hartig als zoet kan maken. Maak bijvoorbeeld kiwi-amandeltaartjes, bloemkooltartelettes met olijfjes of rabarbertaartjes.
Onze tips

Kerntemperatuur kip: zo check je of hij gaar is zonder te snijden

Spaanse sangria maken: tips & recepten

Juli op z’n best: dit zijn de groenten en fruit van het seizoen

Van zure room tot crème fraîche: alle soorten room uitgelegd

Kersen ontpitten: zo doe je dat supersnel

Dit is waarom je kersen nooit in de koelkast moet bewaren

Dit is de perfecte temperatuur voor de barbecue (en zo hou je ‘m stabiel)

Bubbels met een budget: bestaat er ook goedkope champagne?

Zuid-Amerikaanse klassieker: dit moet je weten over ceviche

Wat is maple syrup en wat kun je ermee?

Spinazie koken: zo doe je dat

Zo houd je fruitvliegjes weg uit je keuken: 10 slimme tips

De marinadehack die iedere BBQ-liefhebber moet kennen

Waarom jouw kip van de BBQ altijd droog is (en hoe je het oplost)

Van sangria tot clara: deze Spaanse drankjes moet je proeven

Jord Althuizen: “Deze BBQ basics mag je niet missen”
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.