Bereiding

  1. Rol het bladerdeeg uit en snijd er een strook van ca. 15 cm breed uit. Meng de eidooier met de melk en smeer er de strook mee in. Rasp de parmezaan fijn. Strooi de parmezaan, de kummel en wat gemalen peper over de strook.
  2. Vouw de lange zijden van de strook naar het midden zodat ze aansluiten. Besmeer de bovenkant van het deeg met het dooiermengsel en klap het deeg dubbel. Rol de deegrol voorzichtig een paar keer heen en weer, zodat de rol enigzins rond wordt. Leg de rol ca. 20 minuten in de vriezer, zodat het deeg stevig wordt.
  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200C/hetelucht: 175C). Neem de rol uit de vriezer en snijd er dunne plakken (ca. 1/2 cm dik) van. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi er wat grof zout overheen. Bak de koekjes 12-15 minuten in de oven.

Tante Fanny: “December is zo’n maand waarin er regelmatig mensen op de stoep staan. Snel en makkelijk borrelhapjes op tafel zetten voor vrienden en familie? Daarvoor is bladerdeeg van Tante Fanny ideaal. Je hoeft maar weinig andere ingrediënten in huis te hebben om met bladerdeeg leuke resultaten te bereiken. Bijkomend voordeel? Het huis ruikt meteen heerlijk. Deze parmezaankoekjes uit foodies zijn onze favoriet.”

Wil je nog meer recepten voor bladerdeeghapjes? Vraag het gratis receptenboekje Bladerdeeghapjes voor de wintertijd van Tante Fanny aan of download het via Tante Fanny. Barst je meteen van de leuke receptideetjes met bladerdeeg? Deel ze met #lekkerebladerdeeghapjes!