Parmezaankoekjes met kummel
Gemiddeld
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Bereiding
Rol het bladerdeeg uit en snijd er een strook van ca. 15 cm breed uit. Meng de eidooier met de melk en smeer er de strook mee in. Rasp de parmezaan fijn. Strooi de parmezaan, de kummel en wat gemalen peper over de strook.
Vouw de lange zijden van de strook naar het midden zodat ze aansluiten. Besmeer de bovenkant van het deeg met het dooiermengsel en klap het deeg dubbel. Rol de deegrol voorzichtig een paar keer heen en weer, zodat de rol enigzins rond wordt. Leg de rol ca. 20 minuten in de vriezer, zodat het deeg stevig wordt.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200C/hetelucht: 175C). Neem de rol uit de vriezer en snijd er dunne plakken (ca. 1/2 cm dik) van. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi er wat grof zout overheen. Bak de koekjes 12-15 minuten in de oven.