
Kiwi-amandeltaartje
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze ontdooien. Roer de amandelspijs los en meng er het eiwit en een snufje zout doorheen.
Schil de kiwi’s en snijd ze in plakken (ca.½ cm dik). Verdeel het amandelspijsmengsel over de plakjes bladerdeeg, laat aan de randen ca. 2 cm vrij. Leg de plakken kiwi op de amandelspijs.
Hak het amandelschaafsel grof. Snijd het vanillestokje in de lengte in en schraap het merg eruit. Meng de bloem met de boter, de basterdsuiker, het vanillemerg en een snufje zout tot een kruimelig deeg. Meng er de gehakte amandelen doorheen en strooi het geheel over de kiwischijfjes.
Kluts de eidooier en bestrijk de randen van het bladerdeeg ermee. Bak de taartjes 20-25 minuten in de oven.