
Zelf bladerdeeg maken
Lees verder na de advertentie
Wist je dat het helemaal niet moeilijk is om zelf bladerdeeg te maken? Haal de ingrediënten in huis en maak met ons stap voor stap je eigen bladerdeeg! Zo heb je komend weekend gegarandeerd warme, zelfgemaakte croissants bij het ontbijt.
Ingrediënten voor 700 g:
- 300 g bloem
- 6 g zout
- 150 ml water
- 250 g boter
Tip

Wil je deze zomer extra voordelig Foodies Magazine lezen?
Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding: 1 jaar Foodies met 43% korting! Dat betekent 12 nummers voor maar 55,- (i.p.v. € 95,88).
Alles in huis? Dan gaan we nu zelf bladerdeeg maken!
1. Kneed van de bloem, het zout en 150 ml water in ca. 10 minuten een soepel deeg.
2. Vorm een bol van het deeg, wikkel het in vershoudfolie en laat ca. 30 minuten in de koelkast rusten.
3. Neem de boter uit de koelkast. Sla de boter met een deegroller uit tot een platte rechthoek van ca. 2 cm dik. Het deeg en de boter moeten uiteindelijk ongeveer dezelfde consistentie hebben.
4. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en snijd er een kruis in. Rol het deeg nu zo uit, dat je een kruis met vier uitstekende punten hebt. Het midden mag wat dikker blijven.
5. Leg de plak boter precies in het midden van het deeg.
6. Vouw de punten eroverheen zodat het geheel precies aansluit.
7. Rol het deeg nu uit tot een rechthoek die drie keer zo lang als breed is.
8. Vouw het deeg in drie delen op over de lange zijde. draai het een kwartslag en rol nogmaals uit tot een rechthoek die driemaal langer is dan breed. Vouw het deeg opnieuw op in drie delen en leg afgedekt 30 minuten in de koelkast. Herhaal het vouwen en rollen en laat het deeg opnieuw 30 minuten koelen. Herhaal het vouwen en rollen nogmaals. Na nogmaals 30 minuten in de koelkast is je bladerdeeg klaar om te gebruiken.
Foto’s, receptuur, foodstyling: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren
Klaar met zelf bladerdeeg maken? Maak ook eens zelf roggebrood.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Bubbels met een budget: bestaat er ook goedkope champagne?

Dit is de perfecte temperatuur voor je barbecue (en zo hou je ‘m stabiel)

Van sangria tot clara: deze Spaanse drankjes moet je proeven

Jord Althuizen: “Deze BBQ basics mag je niet missen”

Picanha grillen als een pro? Zó doe je dat op de BBQ of kamado

Dit zijn de seizoensgroenten in juni

Nooit meer naar de koffietent: zo kun je zelf ijskoffie maken

Dit is waarom jij je rijst zou moeten wassen

Witlof koken: dat doe je zo

Aspergesoep van schillen: zo maak je het!

Wat is piccalilly en wat kun je ermee?

10x de meest gezonde oliën en hoe je ze gebruikt

Van zure room tot crème fraîche: alle soorten room uitgelegd

Gevulde focaccia maken: zo doe je dat!

Dit wist je nog niet over de kleur van wijn

Avocado te hard? Zo maak je hem snel rijp
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.