Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Bloemkooltartelette met olijfjes

Bloemkooltartelette met olijfjes

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in kleine roosjes. Kook de bloemkool ca. 4 minuten in water met wat zout. Laat hem goed uitlekken. Laat het bladerdeeg ontdooien.

  2. 2. Beleg het bladerdeeg met bloemkoolroosjes, laat rondom een rand van ca. 1 cm vrij. Bestrooi de bloemkool met zout, peper en het kummelzaad. Verdeel de zwarte olijfjes erover. Ris de rozemarijnnaaldjes van het takje en verdeel ze over het bladerdeeg. Vouw de bladerdeegranden om en druk er met een vork een streepjespatroon in.

  3. 3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Meng de eidooier met de slagroom en bestrijk de bladerdeegranden ermee. Rasp de parmezaan over de tartelettes en bak de tartalettes 20-25 minuten in de oven.

Per portie: 311 kcal | 22 g koolhydraten | 12 g eiwit | 19 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)