Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
bladerdeegtaart met champignons

Bladerdeegtaart met champignons

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

  • 20 minuten wachttijd20 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de ui in ringen en fruit deze in 2 eetlepels olijfolie. Pers een teentje knoflook en fruit dit even mee met de rode ui.

  2. Doe de ui, knoflook, kaas, crème fraîche, het ei, zout en de versgemalen peper in een kom. Roer alles door elkaar en laat een kwartiertje of langer in de koelkast opstijven.

  3. Snijd de paddenstoelen en meng ze met wat olijfolie, zout, versgemalen peper en tijmblaadjes.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de paddenstoelen over het bladerdeeg.

  5. Bak de taart in ongeveer 15-20 minuten gaar. Mocht de onderkant nog niet gaar zijn maar de rest wel, bak de taart dan wat langer door op 160°C.

  6. Smeer met een kwastje een beetje olijfolie over de paddenstoelen en maak met een dunschiller wat Parmezaanse kaassnippers voor op de taart.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)