Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
bladerdeegtaart met champignons

Bladerdeegtaart met champignons

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

  • 20 minuten wachttijd20 min. wachttijd

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Een simpel recept, maar wel heel lekker om te serveren. De champignons en het bladerdeeg worden lekker krokant in de oven, waardoor elke hap een fijne crunch hebben.

Bereiding

  1. Snijd de ui in ringen en fruit deze in 2 eetlepels olijfolie. Pers een teentje knoflook en fruit dit even mee met de rode ui.

  2. Doe de ui, knoflook, kaas, crème fraîche, het ei, zout en de versgemalen peper in een kom. Roer alles door elkaar en laat een kwartiertje of langer in de koelkast opstijven.

  3. Snijd de paddenstoelen en meng ze met wat olijfolie, zout, versgemalen peper en tijmblaadjes.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de paddenstoelen over het bladerdeeg.

  5. Bak de taart in ongeveer 15-20 minuten gaar. Mocht de onderkant nog niet gaar zijn maar de rest wel, bak de taart dan wat langer door op 160°C.

  6. Smeer met een kwastje een beetje olijfolie over de paddenstoelen en maak met een dunschiller wat Parmezaanse kaassnippers voor op de taart.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)