Tarte tatin met cherrytomaten en vanille
Gemiddeld
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Maak de tomaten schoon maar laat de steeltjes zitten. Smelt de boter op laag vuur in een pan met dikke bodem en voeg de suiker toe. Voeg wanneer het begint te karamelliseren de tomaten toe. Bak ca. 10 minuten op laag vuur.
Voeg de balsamico toe en bak ca. 1 minuut verder. Neem de pan van het vuur en vul de bodem van de tartelettevormen met de karamel en de tomaten. Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit. Verdeel het vanillemerg over de tartelettevormen.
Snijd cirkels uit het bladerdeeg, zorg ervoor dat de omtrek net iets breder is dan de diameter van de tartelettevormen. Leg de deegcirkels op de tomaten en plooi de randen voorzichtig naar binnen. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg om de lucht tijdens het bakken te laten ontsnappen. Bak ca. 30 minuten in de oven. Neem uit de oven, laat wat afkoelen en draai de taartjes om. Was het basilicum en pluk de blaadjes van de takjes. Bestrooi de tarte tatins met het basilicum en serveer lauwwarm. Lekker met een groene salade.