Mini empanada gevuld met witte bonen, salie en pecorino
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 155°C). Fruit de sjalot, de knoflook en 1 takje salie ca. 2 minuten in de olijfolie, zorg dat de knoflook niet verkleurt. Neem van het vuur en voeg de uitgelekte bonen toe. Pureer het geheel grof met een staafmixer. Voeg de pecorino toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Laat afkoelen en schep in een spuitzakje.
Pluk de blaadjes salie van het tweede takje en blancheer kort in kokend water. Giet af en laat afkoelen.
Steek cirkels van ca. 10 cm uit de plakjes bladerdeeg. Spuit in het midden van elke cirkel een portie van de bonenvulling. Vouw de deegcirkels dicht om de vulling heen en druk de deegranden goed op elkaar. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant met eidooier en leg op elke empanada een blaadje salie. Bestrooi met nog wat grof zeezout.
Bak de empanada’s in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in een voorverwarmde oven.