Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Tartelette van bladerdeeg met artisjokken en taleggio

Tartelette van bladerdeeg met artisjokken en taleggio

In samenwerking met mooiwatbloemendoen.nl
  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Aantal personen
6

Ingrediënten

Voor de dressing

Benodigdheden

  • bakpapier
Taleggio is een roodschimmelkaas uit het noorden van Italië. Het is een romige kaas met stevige korst en heerlijk om te gebruiken als basis op deze tartelette!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat (als er al bakpapier aan het deeg zit, hoef je geen extra bakpapier te gebruiken). Verdeel de gekookte artisjokken erover. Snijd de taleggio in plakken en verdeel over de taart. Bak de taart in ca. 35 minuten goudbruin en krokant in de oven.

  2. Doe voor de dressing alle ingrediënten in een pot. Sluit af met het deksel en schud krachtig door elkaar. Neem de taart als hij klaar is uit de oven en laat kort afkoelen. Besprenkel met de helft van de dressing. Maak de taart af met verse eetbare bloemen**. Serveer met een lekkere groene salade en de rest van de dressing.

* Je kunt de taleggio eventueel vervangen door brie of camembert.
** Eetbare bloemen koop je bij gespecialiseerde leveranciers online, bij sommige groenteboeren of bij de groothandel.

Per portie: 467 kcal | 25 g koolhydraten | 8 g eiwit | 36 g vet

Wat vind jij van dit recept?

3.5 / 5.0 (6 stemmen)